review: foto op hout afdruk

Als fotograaf probeer je altijd bij te blijven met de apparatuur zodat je de klanten altijd het beste kunt bieden. Niet alleen apparatuur is belangrijk maar ook het medium waarop het eindresultaat terecht komt. Er zijn vele mogelijkheden zoals canvas, forex, dibond, glas maar ook hout. Hout is nog een vrij nieuw medium waarop wordt geprint en ik heb daarom eens een test afdruk laten maken bij www.fotogeprint.nl om te zien wat de kwaliteit is.

Bestel systeem

Het bestellen gaat heel gemakkelijk via de website. Wanneer je in het bestelsysteem zit kan je een foto uploaden en vervolgens krijg je de keuze welk materiaal je wilt kiezen. Je hebt Voren normaal en WhiteWash, Berkenplex normaal en in Whitewash en Larikshout normaal en Whitewash. Via de infoknop bij elk product krijg je een indruk hoe het resultaat kan zijn als je voor dit materiaal kiest. Het is duidelijk en overzichtelijk gemaakt.Wat voor mij alleen niet zo duidelijk is is hoe je de houtnerven goed te zien krijgt en wat voor foto je daar voor nodig hebt. Volgens mij is dit even een kwestie van contact opnemen met fotoprint.nl. Ze zijn snel met reageren op emails en geven goede informatie! Wanneer je het materiaal gekozen hebt is het tijd om je product te ontwerpen. In de ontwerpfase geef je aan welk formaat je het eindproduct op wilt hebben en daarbij kun je aangeven of je horizontale of verticale planken wilt. Dit geeft in beide gevallen een totaal ander gevoel bij de afdruk. Gelukkig kun je in de editor wel duidelijk zien wat het eindresultaat gaat worden doordat je exact ziet wat er op welke plank geprint gaat worden. Na het ontwerpen kun je betalen en wordt het product binnen 5 werkdagen bezorgd.

foto op hout fotogeprint bestelsysteem

Het resultaat

Vandaag kreeg ik een pakketje binnen met een netjes ingepakte afdruk op hout. In het eerste opzicht dacht ik het jammer te vinden dat ik de nerven niet goed en duidelijk zag. Maar dit ligt aan de keuze van mijn foto en het materiaal dat ik gekozen heb. Wat wel erg leuk is is waneer je de afdruk aan de muur hangt hij een soort zwevend effect krijgt omdat hij niet tegen de muur aan zit. De afdruk kwaliteit van dit product is zeker mooi. Wanneer je de foto van heel dichtbij bekijkt zie je wat dots van de printer. Dit komt omdat het materiaal op een hee grote inkjet printer verwerkt wordt. Maar je zult je daar niet op letten wanneer de foto aan de muur hangt.

Erg leuk is dat ze 100% biologisch hout gebruiken, en dan ook snel leveren, echt een pluspunt.

foto op hout fotogeprint het resultaat

Conslusie

Foto’s op hout is echt een leuk product om aan klanten aan te bieden. Het is weer eens wat anders dan canvas of dibond. Ik weet niet of foto op hout bij iedereen in huis past. Dit hangt af van hoe je je huis ingericht hebt, maar gelukkig heb je ook weer keuze uit verschillende materialen. Ik zal dit product zeker aanraden bij mijn klanten!

Met dank aan www.fotogeprint.nl

Om zo'n mooie afdruk te maken heb je natuurlijk ook mooie foto's nodig. Neem dan contact met me op voor een familieshoot en dan maken we zo'n gave shoot.