Foto’s van je buik

Een bijzondere periode is aangebroken en is zeker een mooie herinnering waard. Zwangerschapsfotografie kan zowel in de studio als op locatie gemaakt worden.

Je kunt samen met uw partner of als jullie al kinderen heeft met hun op de foto. Effen kleding staat over het algemeen het mooist op een foto.

Vind je het mooi om accessoires tijdens de reportage te gebruiken, neem deze dan mee en we kijken wat leuk op de foto past. Je kunt daarbij denken aan kleine schoentjes, een mutsje, beschuit met muisjes, roze of blauwe linten, een knuffel, doorzichtige doeken, een buikband etc. 

Tips voor de sessie

Wanneer maak je een afspraak

Wanneer je zwanger bent is het het mooiste om jouw buik te laten fotograferen, als je tussen 30 en 35 weken zwanger bent, dan is de buik mooi rond en perfect voor een zwangerschapsfotoshoot.

Hoe lang duurt de fotosessie

De zwangerschapsfotoshoot duurt ongeveer een uur. In deze tijd maken we veel verschillende combinaties en composities en spelen we met verschillende licht opstellingen.

Wat fotograferen we allemaal

Tijdens het uur maken we zwangerschapsfoto's van je buik uiteraard in verschillende posities en verschillende lichtopstellingen. Je kunt ook met je partner op de foto of als jullie al kinderen hebben mogen deze uiteraard ook op de foto. Met deze manier van werken krijg je veel verschillende zwangerschapsfoto's en heb je genoeg keuze.

Waar wordt de fotoshoot gedaan

Bedenk wat je graag als achtergrond zou willen terugzien op de foto’s: een bos, het strand, je eigen huis of een studio. Via de telefoon of email bekijken we wat goed werkt en reserveren we de datum en locatie.

Wanneer we een zwangerschapsfotoshoot in de studio doen gebruik ik andere flitsers dan wanneer we naar het park gaan. Vandaar dat het handig is dat we van te voren bedenken wat we gaan doen.

voor de fotoshoot

Let erop dat je ongeveer 1.5 uur voor de sessie geen strakke kleding draagt die strepen of afdrukken in de huid achterlaat. Ruime kleding geeft geen afdrukken op de huis.

Vergeet niet haar, make-up en verzorging van de handen. Gebruik wat lip balm wanneer je last van je lippen hebt.

Ook je handen komen vaak in beeld dus geef ze daarom wat extra verzorging een paar weken voor de sessie. Tijdens de fotosessie doen we schoenen en sokken uit dus denk ook aan de verzorging van je voeten zoals nagellak (of blanke lak).

Kleding

Kleding is iets wat je niet over het hoofd moet zien. Wanneer je een drukke print aan hebt wordt je afgeleid daardoor. Mijn advies is daarom effe kleur kleding aan te trekken. Dit kan wit, zwart of een pastel kleur zijn bijvoorbeeld. Neem beide voor de zekerheid iets met korte en lange mouwen mee.

Zwarte of witte kleding is erg mooi.

Voor een witte of zwarte broek die niet helemaal meer past, is een witte of zwarte buikband een oplossing.

kleding die je kunt meenemen:

  • strapless bh zwart e/o wit met bijpassende ondergoed (niet een te grote slip) broek met zwart topje, hemdje

  • zwart of witte broek met wit topje

  • spagetti topje

  • spijkerbroek

  • vestje

  • jurk

  • mooie bh/lingerie, sieraden

  • Elastiek of clip om je haar op te steken.

Inspiratie

Je buik kun je op verschillende manieren laten fotograferen. Doe op de website inspiratie op zodat de ik tijdens de fotoshoot er rekening mee kan houden met wat je wel en niet leuk vindt, en zo de perfecte zwangerschapsfoto te maken.

Kijk ook eens in bijvoorbeeld tijdschriften of Pinterest over zwangerschap waar je veel inspiratie op kunt doen. Je kunt denken aan foto’s van alleen je buik of foto’s waarbij je gezicht ook op de foto komt.

Het is ook mogelijk om de zwangerschapsfotoshoot te laten maken met je partner of met je andere kind(eren).

zwangerschapsfotoshoot foto

Fotograaf Stefan Segers

Mijn carrière als professioneel fotograaf is begonnen in 2008. Sinds dien heb ik heel veel fotoshoots gedaan. Van zwangerschap naar babyfotografie en van gezin tot familie. Dit is later uitgebreid naar kinderfotografie waarbij we de focus leggen op de spontaniteit van de kinderen. Maar ook fotofeestjes komen geregeld voor en dan maken we een groot feest in de studio of op locatie.

Na mijn middelbare school ben ik door gaan studeren als grafisch ontwerper en daarna ben ik naar fotovakschool gegaan. Na de fotovakschool heb ik mijn studie vervolgd bij de beste bruidsfotografen en portretfotografen ter wereld.

Het gaafste is dat ik van mijn hobby uiteindelijk mijn full-time job gemaakt. Door de jaren heen heb ik diverse internationale Awards voor fotografie gewonnen.

Met trots kan ik zeggen dat mijn klanten erg tevreden zijn over mijn werk!

fotograaf Stefan Segers

wat vinden anderen van familieshoot

 
zwangerschapsfotoshoot in de studio
zwangerschapsfotoshoot in de studio
zwangerschapsfotoshoot in de studio
zwangerschapsfotoshoot op locatie
zwangerschapsfotoshoot in de studio

Wat kost een zwangerschapsfotoshoot?

De fotoshoot duurt ongeveer 1 uur. In dit uur maken we alle gewenste combinaties en composities. De nadruk van de fotoshoot ligt vooral op veel lol maken en mooi beeld schieten.

Tijdens de fotoshoot probeer ik zowel geposeerde foto’s als spontane foto’s te maken waardoor je een leuke combinatie hebt om uit te kiezen.

Een fotoshoot heb je al voor 199,-. Je ontvangt 10 foto’s digitaal in hoge resolutie, zonder watermerk, waarmee je kunt doen wat je wilt. Omdat de foto’s van hoogwaardige kwaliteit zijn kunt u hier een fotoboek van maken of af laten drukken op canvas.

Kun je niet kiezen tussen alle leuke foto’s dan zou je ook een upgrade erbij kunnen kopen voor 50,- waarbij je alle foto’s digitaal krijgt.

Wil je een gaaf aandenken aan de fotoshoot kun je ook kiezen voor de fotoshoot + afdruk voor 249,-. Je krijgt dan van de leukste foto een canvas afdruk op 60x40cm. Er zitten geen digitale foto’s bij dit pakket.

Ook bij het fotoshoot + afdruk pakket kun je een upgrade kopen voor 50,- waarbij je alle foto’s erbij krijgt.

De fotoshoot kunnen we op locatie doen maar is ook mogelijk in de fotostudio. De huur van de fotostudio is €30.

fotoshoot + 10 digitale foto’s voor 199,-
fotoshoot + canvas afdruk voor 249,-

Check mijn beschikbaarheid