Fotoshoot kinderen

We staan er niet altijd bij stil, maar voor je het weet zijn de kinderen groot. Je beleeft maar één keer dat ze jong zijn. Elke leeftijd heeft zijn charmes, denk aan net kunnen lopen of tanden wisselen. Het is dus een goed idee om belangrijke momenten van je kinderen professioneel vast te leggen door de fotograaf. Dit kan als cadeau zijn voor opa en oma, maar kan ook als bijzondere herinnering voor jezelf.

Coole spontane kinderfoto's

Als fotograaf breng ik mensen op hun gemak voor de camera en daardoor maak ik mooie en spontane kinderfotografie. Vooral met kinderen ga ik spelenderwijs aan de slag zodat ze lekker hun gang kunnen gaan en ik heb vooral veel geduld. Voor de fotoshoot kun je kiezen voor de fotostudio of een andere locatie zoals het park. Binnen kun je altijd terecht in de witte fotostudio in Zoetermeer waar kinderen zich snel op hun gemak voelen. Foto’s die in de fotostudio worden gemaakt, benadrukken vooral het kind zelf. Dat is voor portretten ideaal.

Fotoshoot buiten

Buiten is natuurlijk mooier wanneer het droog is en niet al te koud. Buiten hebben kinderen meer ruimte waardoor de kans groter is dat ze minder door hebben dat we met een fotoshoot bezig zijn. In het park laat ik de kinderen lekker hun gang gaan en hier en daar sturen ik ze wat aan zodat ze mooi op de foto staan.

Je kunt zelf aangeven waar je de fotoshoot wilt doen zoals het bos, het strand, het park of gewoon bij je thuis. Soms is dit prettiger voor kinderen omdat die zich prettig en vrij voelen in zijn/haar omgeving. Bij jullie thuis zou het kunnen dat we vragen de meubels een beetje te verschuiven om een mooie setting te creëren en beter licht te krijgen. Hier werken ik zo veel mogelijk met natuurlijk licht en waar nodig flitsen ik.

Ik werk zelf heel veel in het Westerpark Zoetermeer. Hier heb je prachtig licht door de hoge bomen en heb je veel verschillende plekken waar je hele gave foto's kunt maken. Buiten Zoetermeer reken ik wat reiskosten.

Professioneel & persoonlijk

Samen bespreken we welke sfeer je graag op de foto wilt zodat ik hier rekening mee kan houden.

De foto’s kunnen worden gemaakt in de studio, waar ik grotendeels werk met een witte achtergrond. Ik kan de studio ook ombouwen zodat er andere licht effecten ontstaan. Dit kunnen we van te voren even bespreken. Accessoires zijn een leuke extra om mee te werken en je mag zelf van alles mee nemen voor de fotoshoot. Doordat je zelf accessoires mee neemt krijgt de fotoshoot iets persoonlijks.

Kledingadvies

Voor kinderfotografie heb ik wat handige tips als het om kleding gaat. Kleding met een effen kleur komt het beste en rustig over op de foto. Bedrukte kleding is snel druk en leidt af, wit is mooi, maar ook andere lichte of pastel kleuren doen het erg goed. Vooral bij bovenkleding zijn deze kleuren leuk. Voor de broekjes, jurkjes of rokjes is spijkerstof ook er leuk.

Verder is het belangrijk dat wanneer je samen op de foto gaat, je bedenkt of de kleding mooi bij elkaar past qua kleur.

Wanneer je ervoor kiest om alle kinderen bijvoorbeeld in witte bovenkleding en spijker onderkleding op de foto te laten gaan, komt dit het mooist over als het ook echt bij allemaal klopt.

Wat vinden andere families van familieshoot

 

Familieshoot fotograaf Stefan Segers

Ik ben in 2008 begonnen als professionele fotograaf en in deze periode heb ik erg veel fotoshoots mogen maken. Alles wat met familie te maken heeft vind ik leuk om vast te leggen. Bijvoorbeeld van zwangerschap tot babyfotografie en van gezin tot familie. Later heb ik kinderfotografie apart erbij gedaan waarbij we de focus leggen op de spontaniteit van de kinderen. Ook heel leuk is om groepsfoto’s te maken met kinderen denk hierbij aan fotofeestje fotoshoots.

Toen ik van de middelbare school kwam ben ik naar het grafisch lyceum in Rotterdam gegaan. Daar ben ik afgestudeerd als grafisch ontwerper en daarna ben ik naar fotovakschool gegaan in Rotterdam. Vervolgens heb ik mijn studie vervolgd bij de beste bruidsfotografen en portretfotografen ter wereld.

Intussen heb ik van mijn hobby mijn full-time job gemaakt en heb ik met mijn jarenlange ervaring verschillende familie fotoshoots mogen maken. Door de jaren heen heb ik diverse internationale Awards voor fotografie gewonnen. Met trots kan ik zeggen dat mijn klanten erg tevreden zijn over mijn werk!

familieshoot fotograaf Stefan Segers

Wat kost kinderfotografie?

De fotoshoot duurt ongeveer 1 uur. In dit uur maken we alle gewenste combinaties en composities (als er meer dan 1 kind is). De nadruk van de fotoshoot ligt vooral op veel lol maken.

Tijdens de fotoshoot probeer ik zowel geposeerde foto’s als spontane foto’s te maken waardoor je een leuke combinatie hebt om uit te kiezen.

Een fotoshoot heb je al voor 199,-. Je ontvangt 10 foto’s digitaal in hoge resolutie, zonder watermerk, waarmee je kunt doen wat je wilt. Omdat de foto’s van hoogwaardige kwaliteit zijn kunt u hier een fotoboek van maken of af laten drukken op canvas.

Kun je niet kiezen tussen alle leuke foto’s dan zou je ook een upgrade erbij kunnen kopen voor 50,- waarbij je alle foto’s digitaal krijgt.

Wil je een gaaf aandenken aan de fotoshoot kun je ook kiezen voor de fotoshoot + afdruk voor 249,-. Je krijgt dan van de leukste foto een canvas afdruk op 60x40cm. Er zitten geen digitale foto’s bij dit pakket.

Ook bij het fotoshoot + afdruk pakket kun je een upgrade kopen voor 50,- waarbij je alle foto’s erbij krijgt.

De fotoshoot kunnen we op locatie doen maar is ook mogelijk in de fotostudio. De huur van de fotostudio is €30.

fotoshoot met 10 digitale foto’s voor 199,-
fotoshoot met canvas afdruk voor 249,-

Check mijn beschikbaarheid