Fotoshoot kinderen: binnen of buiten

Een fotoshoot met kinderen is een fantastische ervaring. Niet alleen de kinderen, maar ook jullie ervaren een energieke dag vol afwisseling en het eindresultaat is iets waar iedereen nog jarenlang plezier van heeft. Kinderen fotograferen kan op vele locaties en soms is het lastig om te bedenken wat je precies wilt. Familieshoot zet daarom de verschillende mogelijkheden voor een kindershoot op een rijtje.

Binnen

Wanneer je kinderen fotografeert, zie je dat een fotoshoot in de studio een heel ander effect geeft dan foto’s in de buitenlucht. In de studio is er namelijk een witte of zwarte achtergrond en kun je eventueel een item als een stoel toevoegen (of iets dergelijks), terwijl wij de kinderen fotograferen. De kinderfoto’s zijn hierdoor mooi en strak. Er is immers weinig afleiding op de foto, doordat alleen bepaalde elementen zichtbaar zijn. Wanneer je het liefst een ‘portretachtige’ foto wilt hebben, dan is de studio de juiste optie. Je zult op deze foto’s de kenmerken van je kind heel sterk terug zien dankzij de rustige achtergrond. Deze reportages zijn erg mooi om op een canvasdoek te laten ontwikkelen.

Buiten

Een fotoshoot met kinderen in de buitenlucht geeft veel mogelijkheden. Zo zijn parken en bossen erg leuk tijdens de lente- en herfstmaanden. Gedurende de lente is de hele omgeving groen en zorgt het uitkomen van bloemen voor een mooie achtergrond. Herfstfoto’s zijn daarnaast prachtig dankzij de grote diversiteit aan herfstkleuren die het geheel speels en kleurrijk maken. Een speeltuin zorgt ook voor afwisselende en speelse kindershoots. Niet alleen zijn foto’s in de speelrekken leuk, maar de kleurige apparaten vormen een leuk geheel op de achtergrond. Wanneer we kinderen in de buitenlucht fotograferen kunnen we samen een leuk thema bedenken. Foto’s in de buitenlucht zijn luchtig, maar geven een heel ander beeld wanneer een professional achter de camera staat.

Ook leuk om te weten: Het hoeft helemaal niet zonnig te zijn, wanneer we kinderen fotograferen in de buitenlucht. Als de zon schijnt, worden de foto’s namelijk alsnog in de schaduw geschoten. Vooral in Nederland geeft dit veel mogelijkheden voor fotoshoots met kinderen in de buitenlucht.

Even anders: Thuis

Hebben jullie ook al eens nagedacht over een kindershoot thuis? Op de kinderkamer gaan de kids helemaal op in hun eigen wereld en dit levert een intiem beeld op van het kind en zijn/haar fantasiewereld. De vertrouwde bank is natuurlijk ook een fijne locatie om het kind rustig op de foto te zetten. Jullie huis is daarnaast de perfecte plek om een mooie foto van jullie pasgeboren kindje te laten maken. Geen moeilijkheden met het vervoer naar de studio en de eventuele kou voor jullie kindje, maar het vertrouwde wiegje of de armen van mama waar jullie baby’tje zich fijn in kan nestelen voor zijn/haar allereerste fotoshoot.

Wil je ook graag mooie foto's van je kinderen? Of lijkt het jou ook leuk om met je familie of gezin op de foto te gaan? Neem dan contact met me op voor meer informatie en reserveer een familieshoot.