Fotofeestje in de studio met green screen

Vandaag was het zo ver. Na veel voorbereidingen was het eerste foto feestje in de studio. Voor de kinderen heb ik 2 verschillende sets gebouwd waar we 2 uur lol hebben gemaakt. Als eerste hebben we de green screen gebruikt met daglicht lampen. Ik heb 2 octaboxen (met 9x28w daglichtlampen) op de achtergrond gericht. Dit was om de green screen mooi egaal uit te lichten. Om de kinderen uit te lichten heb ik een 86 inch zilveren paraplu van Westcott gebruikt op 4 x 45w daglicht lampen. Dit was het hoofdlicht en was links van de camera geplaatst. Om de kinderen wat diepte te geven heb ik een 109cm zilveren paraplu met 4x 45w daglicht lampen rechts achter geplaatst gericht op de modellen. De modellen zijn in totaal iets minder verlicht dan de achtergrond. De foto's zijn in Lightroom gezet en netjes verwerkt en geëxporteerd naar JPG. Vervolgens zijn deze foto's geïmporteerd in PhotoKey 5 waar binnen de green screen mooi vervangen kan worden door achtergronden. Hier 2 voorbeelden van de green screen.

greenscreen-fotofeestje 1
greenscreen-fotofeestje-02

Ondanks dat ik behoorlijk veel daglicht lampen had staan is schieten op een hoge ISO geen overbodige luxe. Omdat je nog enigszins scherpte diepte wilt hebben heb ik de camera op F5.6 gezet en een sluitertijd van 1/100 sec. Hierbij had ik nog wel een ISO 1000 nodig en achteraf in Lightroom ongeveer een extra stop lichtsterkte. Al met al een leuk begin van een nieuw product dat ik ga aanbieden.

Naast de green screen maken we ook gebruik van de witte studio met flitslicht waar we de groepsfoto's gemaakt hebben.

Fotofeestje familieshoot
Fotofeestje familieshoot

Ik heb een aparte pagina gemaakt waar meer informatie over een fotofeestje is terug te vinden. Mocht je ook zin hebben in een fotofeestje kan je me contacten via de contact pagina.