Een idee voor een fotofeestje

Vind je het soms ook een hele puzzel om een geweldig verjaardagsfeestje voor jouw kind te organiseren? De dierentuin of een pyjamafeestje thuis zijn natuurlijk leuke opties, maar je kunt ook een keer voor iets heel anders kiezen. Een feestje met een tastbare en blijvende herinnering. Kortom: een fotofeestje voor kinderen! Bij familieshoot.nl is namelijk niet alleen kinderfotografie mogelijk, maar worden er zelfs hele fotoshoots georganiseerd voor groepen tussen de 10 en 15 personen. Terwijl jij rustig op een stoel toekijkt, staan de kinderen gek te doen voor de camera of genieten zij van snoep en limonade. Een perfecte dag voor zowel kind als ouder!

Wat is een green screen

Waarschijnlijk heb je wel eens een leuke film als Harry Potter, James Bond of Avatar gekeken. Niet alleen deze films, maar juist ook films waarvan je het niet verwacht maken tijdens het filmen gebruik van zogeheten green screens. Deze schermen zien er misschien simpel uit, maar zorgen juist voor de meest spectaculaire achtergronden in een film. Met een klik op het computerscherm bevindt de hoofdpersoon zich in het donkerste bos, een enorme afgrond of zelfs op de planeet Mars. De mogelijkheden zijn eindeloos met een green screen. Dit scherm wordt echter niet alleen gebruikt tijdens filmproducties, maar juist ook bij fotoshoots. Die poster op het station met een snowboardende man en een pakje kauwgom ziet er namelijk heel spectaculair uit, maar is simpelweg in een fotostudio en voor een green screen geschoten.

green-screen-snowboarder

Daarom is het juist tijdens de fotoshoot voor kinderen een hele beleving om dit scherm toe te voegen. In plaats van het simpelweg plaatsen van een kind voor de witte muur tijdens het fotofeestje, kunnen de kinderen hun eigen fantasie gebruiken. Heeft de jarige een grote liefde voor leeuwen? Geen probleem! Via een green screen bevindt jouw kind zich in de omgeving van tijgers, leeuwen en neushoorns. Alleen dan zonder kleerscheuren!

Fotshoot kinderen idee: Het circus

cirsus-green-screen

Alhoewel wij hele fotoshoot voor kinderen organiseren, is het natuurlijk wel leuk om van te voren al een leuk onderwerp voor het fotofeestje te hebben. Dit geeft weer extra voorpret voor de kinderen en de mogelijkheid om na te denken over kleding, accessoires en al het andere waarmee de kinderen een verpletterende indruk op de foto willen maken. Er is enorm veel keuze, maar wat dacht u bijvoorbeeld van een fotofeestje met het thema ‘circus’? Vrijwel ieder kind roept immers na het zien van een circusvoorstelling: “Ik wil bij het circus mama!”. Hoe kan het ook anders met allerlei spannende acts en tijgers, olifanten en acrobaten? Dat laat de fantasie van ieder kind stuiteren!

Een verjaardagsfeestje met het thema ‘circus’ of ‘clown’ is daarom een veelgevraagd item bij de kids, maar waar haal je nu het echte circusgevoel vandaan? Een olifant huren gaat misschien ietwat ver, maar gelukkig is er een andere oplossing te vinden. Via onze ‘green screen’ kunnen wij de kinderen tijdens het fotofeestje bijvoorbeeld als clown of acrobaat op de foto zetten. De pret komt voor de kinderen achteraf, want wanneer ze naar de foto kijken, zien ze op de achtergrond een levensgrote olifant en een circustent. “Wow, net echt!”.

Kijk voor meer informatie op de pagina van het fotofeestje.

familie, party, studio, tipsStefan Segers