Familieshoot in de studio en kledingtips

Familieshoot in de studio en kledingtips

Altijd al willen weten hoe een fotoshoot in de studio eruit ziet? Ik laat hier een kijkje achter de schermen zien van een gezin die onlangs in de studio zijn geweest voor een familieshoot.

De kledingtips die ik aan het gezin gegeven heb wil ik meteen met je delen. Dit is altijd heel handig om als houvast te hebben.

Cakesmash voor kinderen van 1 jaar

Wat doe je als je kind 1 jaar wordt? Juist je organiseert een fotoshoot met "Cakesmash". Deze rage die over gewaaid is uit de USA is nu ook hier populair aan het worden. Eigenlijk is het niets anders dan dat je een fotoshoot doet met de kleine die 1 jaar wordt. De cakesmash fotoshoot kan zowel thuis als in de studio worden gehouden.

Tijdens deze fotoshoot beginnen we eerst met het klaar maken van de set waar alles gaat gebeuren. Tussendoor maken we ook foto's voor de smash gaat gebeuren met papa en mama, broer of zus en als het eenmaal zo ver is dan zetten we ons model (de jarige) neer samen met een speciale taart waarop gesmasht mag worden.

De ene gaat meteen los en de ander kijkt eerst de kat uit de boom, maar leuk vinden ze het allemaal. Tijdens deze hilarische fotoshoot maken we foto's van de kleine die de taart proeft en als het mee zit ook kapot maakt. Details maar ook overzicht en wat we proberen vast te leggen zodat je een goede set foto's met een hoop diversiteit hebt.

Hieronder een aantal leuke foto's van eerder gemaakte cakesmash fotoshoots.

Wordt jou kleine binnenkort ook 1 jaar en lijkt je deze fotoshoot ook gaaf om te doen? Stuur dan even een e-mail via het contact formulier

Bekijk de prijzen en mogelijkheden op de prijzenpagina.

 

Een idee voor een fotofeestje

Een idee voor een fotofeestje

Vind je het soms ook een hele puzzel om een geweldig verjaardagsfeestje voor jouw kind te organiseren? De dierentuin of een pyjamafeestje thuis zijn natuurlijk leuke opties, maar je kunt ook een keer voor iets heel anders kiezen. Een feestje met een tastbare en blijvende herinnering. Kortom: een fotofeestje voor kinderen! Bij familieshoot.nl is namelijk niet alleen kinderfotografie mogelijk, maar worden er zelfs hele fotoshoots georganiseerd voor groepen tussen de 10 en 15 personen. Terwijl jij rustig op een stoel toekijkt, staan de kinderen gek te doen voor de camera of genieten zij van snoep en limonade. Een perfecte dag voor zowel kind als ouder!

Familie Waltman

Vandaag heb ik bezoek van familie Waltman voor een leuke familiefoto. Het thema van deze shoot is happy family. Om een beetje in de stijl en sfeer van de meeste kinderbladen te blijven heb ik gekozen voor de witte bank en een witte achtergrond. De familie is gestyled door Madeleine en ze heeft gekozen voor kleurrijke kleding.Om de kinderen en de familie op hun gemak te krijgen heb ik de witte bank in de studio gezet waardoor ze zich een beetje thuis voelen. Op die manier is het ook veel minder geforceerd foto's maken. De opstelling van het licht is vrij simpel: 2 stobes op de witte muur op F16 en rechtsvoor 45 graden 1 stobe op F11 en 1 strobe op F8 links 45 graden. Camera op 70mm en F11 en 1/125 sec. Op deze manier is het licht niet heel erg fel. Als ik mijn camera op 1/250 sec zou zetten met dezelfde instellingen krijg je zo'n harde flits en dat zou voor de modellen na een aantal foto's storend kunnen worden. F11 is gekozen om alles goed scherp te houden . De modellen bewegen vrij veel van voren naar achter dus moet ik wel een goede scherpte diepte hebben. We hebben voor de shoot dus gekozen voor de bank maar ook even los van de bank. Een standaard foto met z'n alle maar ook wat speelser op de grond. Door een beetje te proberen kom je vanzelf een leuke pose tegen.

Het sturen van de modellen doe je voorzichtig en je maakt veel grapjes tussendoor om het zo leuk mogelijk te maken. Het belangrijkste van zo'n shoot is dat iedereen lol erin heeft want dit ga je ook terug zien in de foto.

familieshoot-studio-waltman1
familieshoot-studio-waltman2

Chantal en Ralph zwangerschapsfoto's

Chantal is nu 28 weken zwanger en dat is precies een mooi moment om foto's te gaan maken van je buik als je zwanger bent. Vanaf deze datum tot ongeveer 36 weken kun je het beste zwangerschapsfotografie doen. Vandaag zijn Chantal en Ralph naar de studio gekomen om de buik te fotograferen. Chantal heeft een knuffel aapje mee genomen, welke al erg oud is en leuk bij de shoot past. We hebben Hi-Key opnames gemaakt en een aantal opnames met Rembrandt verlichting. Rembrandt verlichting is eigenlijk niets anders dan met 1 lamp van schuin boven.

zwangerschapsfotografie 1
zwangerschapsfotografie 2
zwangerschapsfotografie 3

Hier zie je het gebruik van Rembrandt verlichting. 1 lamp welke er ook voor zorgt dat je een grijze achtergrond krijgt.

_g1h7513

Hier is gebruik gemaakt van een lamp link  van de camera. Op deze manier krijgt je harde schaduwen.

Zwangerschaps shoot Evelyn

familieshoot-evelyn-litho1

Vandaag gaan we zwangerschapsfoto's maken van de buik van Evelyn. Samen met Lito en Lois zijn we in de studio hi-key foto's gaan maken. De buik van Evelyn was nu mooi rond wat perfect is voor deze shoot. Ze zit nu in de 33e week. Ik geef meestal als voorkeur week 28 tot 36, want daarna wordt de buik te groot. Evelyn had een aantal leuke props meegenomen welke we konden gebruiken tijdens de shoot. Dochter Lois was had ook erg veel zin.

Hier een aantal foto's met zwarte kleding op een witte achtergrond. De paraplu en softbox zijn op de achtergrond gericht en zijn 2 stops overbelicht. Het invullicht is een Beauty Dish op F4 en het hoofdlicht (softbox) op F8.

zwangerschapsfotografie-familieshoot-3
familieshoot-evelyn-litho2

We hebben later ook gewisseld van kleding. Wit op wit geeft ook leuke effecten.

zwangerschapsfotografie-familieshoot-2

Door het gebruik te maken van pros kun je weer creatieve foto's maken.

Hier hebben we de 2 lichten op de achtergrond uit gezet en gebruik gemaakt van 1 softbox rechts. Dit geeft een mooie schaduswerking en ook een grijze achtergrond.

zwangerschapsfotografie-familieshoot-1

Plakplaatjes met een klein kind erbij geeft veel lol.

Twee zussen in de studio

Voor de verjaardag van de zusjes Walther was de opdracht een leuke foto te maken welke op canvas geprint zou gaan worden. Een leuke manier om dit te doen is een hi-key opname. Ik heb de dames verteld dat ze in het wit moesten komen en wat leuke accessoires mee moeste nemen. Na het opstellen van de lampen zijn we aan de slag gegaan. De truc van deze hi-key opname is dat je de lampen achter de modellen 2 stops hoger belicht dan het hoofdlicht. Dus 2 lampen (1 met paraplu en 1 softbox) op de witte achterwand en een lange softbox links van de modellen. Om de schaduwen wat in te flitsen heb ik een extra softbox aan de andere zijde geplaatst welke 1 stop minder was dan het hoofdlicht.

De foto's zijn gemaakt op F11 en een sluitertijd van 1/125 sec.

familieshoot zussen 3

Hier de meiden op de grond liggend. 2 softboxen voor en in de post-productie de exposure wat omhoog.

familieshoot zussen 1

Hier een jaren '70 look. Door middel van Split-toning kun je dit effect bereiken. De highlights heb ik een gele kleur gegeven en de shadows een blauwe kleur. Door een beetje te spelen kun je dit effect bereiken. De hoeken heb ik een Vignet gegeven.

familieshoot zussen 4

Door een beetje te spelen met exposure, revovery, fill light, blacks en de clarity, vibrance en saturation kun je dit effect bereiken. Zorg voor een vermindering van de saturation en verhoging van de Vibrance.

familieshoot zussen 2

Hier een before and after foto. Deze is bewerkt in Lightroom 2.0 (net als de rest van de foto's). Photoshop komt er tegenwoordig praktisch niet meer aan te pas. Ik heb de foto zwart-wit gemaakt en een wat sterk contrast gegeven. Op deze manier kun je een heel ander persoon maken. Doordat je accenten weg haalt en sommige juist accentueert krijg je dit effect.

Even wat technische gegevens over de bewerking van deze foto: - Exposure +2.04 | Recovery: 90 | Fill Light: 52 | Blacks: 71 | Brightness: +6 | Contrast: +100 | Clarity: +62 - De tonecurve: highlights: +96 | Lights: +17 | Darks: -72 | Shadows: -100 - Grayscalemixer: Red: +6 | Orange: -20 | Yellow: -24 | Green: -27 | Aqua: -16 | Blue: +15 | Purple: +19 | Magenta: +5 - Split Toning: Hue: 46 | sat: 0 | Balance: 0 | Hue: 237 | Saturation: 0

familieshoot zussen 5

Naast de witte achtergrond hadden we nog wat tijd over voor iets anders. We hebben de witte rol weg gehaald en de rode ervoor in de plaats. Eerst wat losse foto's van de meiden gemaakt en later heb ik ze laten springen. Hier een leuk resultaat. De witte softboxen op de achtergrond heb ik nu op full power gezet zodat de kleur rood minder heftig werd en je een leuk verloop krijgt.

Sacha's buiken fotosessie

Al 32 weken is Sacha en ze wilde mooie foto's van haar buik hebben. Deze zwangerschapsfotografie wilde we maken met haar zoon Max en man Matthieu. Van te voren had ik een aantal ideeën bedacht en deze even uitgewerkt want je weet maar nooit wanneer je een fotoshoot gaat doen met een kleintje erbij. Het kan zo maar zijn dat ze geen zin hebben in de fotoshoot of misschien wel. We zijn daarom begonnen met de foto's van Sas en Max samen. Dit ging heel gemakkelijk want Max voelde zich erg op z'n gemak, sterker nog, hij is de gehele fotosessie erbij gebleven want hij vond het erg leuk. Aan het einde vond hij het jammer dat het al weer voorbij was ;) Samen met Matthieu en Max hebben we ook erg leuke foto's gemaakt en we wilde een aantal typische baby buik foto's maken. In de studio van Chis hebben we erg mooi licht kunnen gebruiken en de foto's zijn ook erg goed gelukt. Hier een aantal leuke shots uit de sessie.

zwangerschapsfotografie-familieshoot1
zwangerschapsfotografie-familieshoot3
zwangerschapsfotografie-familieshoot4
zwangerschapsfotografie-familieshoot2
zwangerschapsfotografie-familieshoot5

Familie fotoshoot in de studio

vanderkruk

Voor een familie shoot zijn we vandaag in de studio met de broer en zus van Marlies. Ze gaat samen met haar vriend voor een jaar naar Indonesië en wil een leuke foto met haar broer en zus met aanhang maken om deze kado te geven aan haar ouders. De jongste vond het allemaal wel eng zo bij de fotograaf, maar we hebben veel lol gemaakt en daar zijn een hoop leuke foto's uit gekomen. We hebben een Hi-Key opname gemaakt met 2 x 500W lampen op de achtergrond en een grote softbox op de voorgrond.