Foto’s laten maken van mijn baby

Waar kan ik foto's laten maken van mijn baby?

'Voor je het weet zijn ze groot'. Het is echt zo'n typische cliché uitspraak als het over baby's en kinderen gaat, maar het is ook zeker waar. Het ene moment loop je nog rond met een bolle buik, het volgende zijn ze geboren en na twee keer knipperen met je ogen kruipen ze met een eigenwijze lach op hun gezicht door het huis. Vooral de eerste weken met je kindje zijn vaak intens en gaan razendsnel voorbij. Juist daarom is het leuk en fijn om mooie foto's van die eerste tijd te hebben. Newborn en baby fotografie zijn daarom ontzettend waardevol. Maar hoe gaan dit soort fotoshoots in hun werk en wat kan ik als babyfotograaf voor jullie betekenen?

Foto's van het hele gezin

Misschien ken je het wel, van die perfecte babyfoto's waarbij elk kleinste detail gestyled is. Prachtig om te zien, maar geen waarheidsgetrouwe weergave van de werkelijkheid. Daarom maak ik graag andere foto's. Foto's waarop jullie als gezin jezelf kunnen zijn. Natuurlijk zorg ik ervoor dat het prachtige plaatjes worden, maar wel plaatjes waarin jullie jezelf kunnen herkennen. Een newbornshoot kan gewoon bij jullie thuis plaatsvinden, maar als je liever naar de studio komt kan dat natuurlijk ook. We bespreken van tevoren uitgebreid wat jullie wensen zijn en ook tijdens de shoot is er nog voldoende tijd om aanpassingen te maken. Een baby fotoshoot neemt ongeveer 1,5 à 2 uur in beslag, zodat ik alle tijd heb om veel verschillende foto's te maken. Grote broers en zussen worden uiteraard ook op de foto gezet. Zo hebben jullie straks de mooiste foto's van het hele gezin, precies zoals jullie willen.

Kies het moment van de foto's

Newborn fotografie kun je het beste in de eerste twee weken na de geboorte doen. In deze weken slaapt je kindje nog heel veel en hebben ze vaak een heel mooi zacht huidje. Daarbij zijn dit de meest bijzondere weken, waar je later nog vaak aan terug zal denken. Een mooie babyfoto uit deze tijd is dus heel veel waard. Maar baby fotografie is ook op een later moment nog erg waardevol. Doe je een fotoshoot als jouw kindje ongeveer vier maanden oud is, dan zal deze al gericht naar de camera kunnen lachen. Dit levert erg vertederende foto's op. Wacht je nog iets langer, dan zal je baby zelfstandig kunnen zitten en zijn er veel meer houdingen mogelijk. Het is natuurlijk ook erg leuk om eerst te kiezen voor newborn fotografie en later nog meer foto's te laten maken. Zo heb je straks schitterende foto's, waarop je jouw kindje echt ziet opgroeien.

Waardevolle herinneringen voor later

Als jouw kindje straks trots door het huis rent, voor het eerst naar school gaat of zichzelf te groot vindt voor een kus op het schoolplein, zul je vol nostalgie terugdenken aan de tijd dat hij of zij nog als baby in jouw armen lag. Precies dat zijn de momenten waarop een babyfoto uit die eerste paar weken super waardevol is. Door middel van baby fotografie leg ik graag deze bijzondere periode voor jullie vast. Daarnaast zijn dit soort foto's ook erg leuk om te delen met de buitenwereld. Alle trotse opa's en oma's zullen zo'n foto in huis willen hebben. Dus twijfel niet langer en neem contact met mij op, want voor je het weet zijn ze groot.

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Leuk foto idee huwelijksjubileum

Volgende
Volgende

fotoshoot met je gezin tijdens Corona zonder problemen