fotoshoot met je gezin tijdens Corona zonder problemen

Waarom nu familieshoot?

De lente is begonnen en de zon begint al flink te schijnen. Alle parken beginnen mooi groen te kleuren en het licht is prachtig. Iedereen zit thuis en het is nog nooit zo rustig op straat en parken geweest. De kinderen en ouders moeten thuis werken en het lijkt wel drukker dan ooit. Hoe gaaf is het dan om even er tussenuit te gaan met het gezin voor een familieshoot in het park. Een herinnering voor later aan de mooie momenten in vreemde tijden.


Voor wie is de familieshoot bedoeld?

In deze tijden is het niet mogelijk om met heel de familie op de foto te gaan. Gezinnen die niet ziek zijn, geen koorts hebben en in hetzelfde huis wonen kunnen prima op de foto. Pas wanneer de regels van de overheid weer wat versoepeld zijn kunnen we weer met grotere groepen op de foto.

Werkwijze 1,5 meter fotoshoot

Om ervoor te zorgen dat we ons aan de regels houden van de overheid maak ik gebruik van een lange lens waardoor ik altijd op veilige afstand sta. De 1,5 meter regel is voor een familieshoot daardoor ruimschoots gehaald. Bovendien is het park ruim opgezet waardoor ik als fotograaf niet alleen op afstand sta maar er ook voldoende ruimte achter jullie aanwezig is waardoor je mooie zachte achtergronden krijgt terwijl jullie haarscherp in beeld staat.

Achter de schermen bij een familieshoot

In onderstaand filmpje geef ik uitleg hoe ik een familieshoot in het park doe. Deze fotoshoot is gemaakt tijdens de Corona periode en je kunt zien hoe ik te werk ga. Ik leg in het kort uit wat voor lens ik gebruik en hoe je met het gezin om gaat tijdens een fotoshoot.

Hoe zie je het licht en wat kan je er mee zijn elementen die een familieshoot compleet maken.

familieshoot in het park

Kledingtips voor een familieshoot buiten

 

1. Draag waar jij je lekker in voelt

Het lijkt misschien een open deur, maar vaak genoeg staan mensen voor de camera in een outfit waar ze zich totaal niet prettig in voelen. Te krap, te glimmend of totaal niet je smaak; het zorgt er uiteindelijk voor dat de foto’s ook ongemakkelijk overkomen. Je ziet het direct terug op de foto als iemand zich niet prettig voelt. Een van de beste kledingtips voor een fotoshoot die ik daarom geef is om met de kledingkeuze dicht bij jezelf te blijven.

2. Puur en simpel

Natuurlijk zijn er soms families die kiezen voor een extravagante familie fotoshoot, maar gemiddeld is de fotografie stijl voor een familiefoto beter te omschrijven als ‘puur en simpel’. Door de foto’s basic te houden, met rustige kleuren en niet teveel styling, wordt het eindresultaat een stuk spontaner. Hierdoor staan in plaats van de outfits, jullie zelf centraal op de foto en dat is uiteindelijk waar het om draait bij een fotoshoot met de familie. Daarbij heb je in het park al veel elementen die aandacht trekken en dan komt puur en simpel nog beter tot zijn recht.

3. Houd rekening met de achtergrond

Wanneer je de fotoshoot in het park doet kun je er vanuit gaan dat er veel groen in het park te vinden is. Misschien is het aantrekken van een groene polo met een bruine broek dan niet de beste keuze. Als je kiest voor pastelkleuren zit je eigenlijk altijd goed, omdat pastelkleuren zich heel goed laten combineren. Door de lichte kleuren hou je je beeld heel fris en rustig, en krijg je ook één mooi geheel dat zelden vloekt bij de omgeving.

4. Houd rekening met elkaar en kies een kleuren palet

Wanneer je met meerdere mensen op de foto gaat, moet je ook rekening houden met het afstemmen van kledingkleuren op elkaar. Kies bijvoorbeeld allemaal voor een wit bovenstuk en een fijne jeans. Dit werkt erg verfrissend en geeft eenheid op de familiefoto. Zorg er in ieder geval voor dat jullie niet meer dan drie verschillende kleuren dragen en dat deze met elkaar overeenkomen. Wanneer elk gezinslid in lichte kleuren is gekleed, maar opa heeft besloten dat zwart toch echt zijn lievelingskleur is, wordt het eindresultaat dat opa in het middelpunt van de foto staat (dit kan natuurlijk ook juist de bedoeling zijn). Een goedgekozen kleurenpalet kan je foto echt tot één geheel maken. Hoe groter de groep, hoe belangrijker dit palet. Hou een paar basiskleuren aan, het liefst zachtere kleuren. Hier kun je vervolgens van afwijken met meerdere tinten van diezelfde kleur. Kies een kleur die vrijwel iedereen in zijn/haar kast heeft hangen en een beetje universeel is. Blauw met wit is een klassieker, en werkt vrijwel altijd goed.

5. DRukke prints

Printjes op T-shirts of jassen zijn hartstikke leuk, maar wanneer iedereen een ander grafisch printje op zijn shirt heeft staan, wordt het geheel ietwat rommelig. Het sleutelwoord is dan ook ‘harmonie’ voor een fotoshoot met de familie. Beperk printjes en grote logo’s op kledingstukken en ga liever voor een neutrale look. Blouse of shirts zonder prints en effe kleuren werken het beste!

Wat vinden andere families van familieshoot

 

Familieshoot fotograaf Stefan Segers

In 2008 ben ik gestart als professionele fotograaf. Sinds die tijd heb ik erg veel familiefoto's mogen maken. Van zwangerschap naar babyfotografie en van gezin tot familie. Dit is later uitgebreid naar kinderfotografie waarbij we de focus leggen op de spontaniteit van de kinderen. Maar ook fotofeestjes komen geregeld voor en dan maken we een groot feest in de studio of op locatie.

Na mijn middelbare school ben ik door gaan studeren als grafisch ontwerper en daarna ben ik naar fotovakschool gegaan. Vervolgens heb ik mijn studie vervolgd bij de beste bruidsfotografen en portretfotografen ter wereld.

Intussen heb ik van mijn hobby mijn full-time job gemaakt en heb ik met mijn jarenlange ervaring verschillende familie fotoshoots mogen maken. Door de jaren heen heb ik diverse internationale Awards voor fotografie gewonnen. Met trots kan ik zeggen dat mijn klanten erg tevreden zijn over mijn werk!

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Foto’s laten maken van mijn baby

Volgende
Volgende

Het geheim voor ogen die uitspringen in portretten