Dagje westerpark

Vandaag was ik bang dat het weer niet mee zou zitten. Er was regen en bewolking voorspeld. Toch ben ik maar gegaan naar de 'happy family' in Zoetermeer. Vandaag wilde ik een shoot doen met een gezin met als thema 'een dagje picknicken'. Van die luchtige gezinsfoto's en veel gezelligheid wilde ik laten uitstralen.

Voor de shoot heb ik mijn Mark 1d III met een 16-35mm gebruikt voor de ruimtelijke foto's. De portretten met de 24-70 maar de meeste foto's heb ik met mijn 70-200mm f/4 geschoten. Ik heb de lens nog niet veel gebruikt. Echter alleen grotendeels bij het maken van de 'pasfoto's' bij bruiloften. Ik wilde wel eens zien wat de lens allemaal kon.

Tijdens mijn bevindingen is gebleken dat de lens heel snel reageert en echt mooi materiaal schiet buiten. Ik heb alleen 1 probleem gehad tijdens het volgens van Lars terwijl hij rende door het hoge gras. Maar dit was ook mijn fout. Ik had dit op manual-focus moeten zetten want de camera wordt steeds misleid door alles wat voor de lens verschijnt.

Hier een foto van Daphne. Deze is geschoten met de 70-200 op 78mm en f4 ISO 100 1/800 sec. De bewolking geeft mooi zacht licht. Er is alleen wat aan de belichting en contrast gedaan in de nabewerking.

Hier een foto van Sandra en Daphne. Deze is geschoten met de 24-70 op 62mm en f2.8 ISO 100 , 1/300sec. Er is ook gebruik gemaakt van een flitser en daarmee de schaduwen wat opgelicht. In de nabewerking alleen wat kleurcorrcties en contrast.

Hier een foto van Sven samen met Lars. Deze is geschoten met de 24-70 op 48mm en f2.8 ISO 100, 1/250 sec. In de nabewerking heb ik een klein vignet toegepast om de aandacht op de personen te richten. Ze kijken nu tegen het licht in maar door de bewolking geeft dat juist een mooi effect. Ze hoeven ook hun ogen niet dicht te knijpen.

Hier Sandra samen met Lars op het picknick kleed. Door het vignet wordt de focus op de 2 personen gelegd. Deze is geschoten met de 24-70 op 62mm en f7.1 ISO 100 1/250 sec.

Op deze foto zie je Daphne inde speeltuin in haar eentje aan de slinger. Stoere papa kijkt haar na. Deze is geschoten met de 24-70 op 70mm en f4 ISO 100 1/250 sec. Alleen wat contrast correcties zijn hier toegepast.

Aan het eind van de dag zijn we nog even over de 'wiebelbrug' heen gelopen. Al dat hout en touwen geven een heel gaaf effect. Deze is geschoten met de 24-70 op 155mm en f4 ISO 100, 1/250 sec.

Al met al was het een leuke maar zware dag en er is veel leuk materiaal geschoten. Een goede leerschool voor mij en een leuke aanvulling op mijn portfolio. Op naar de volgende shoot.

Sandra en Sven bedankt voor de leuke dag!

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Twee zussen in de studio

Volgende
Volgende

Sacha's buiken fotosessie