Duinen, Zonlicht en Lachende Gezichten: BTS van een Familiefotoshoot

Het was een warme dag midden in de zomer. In deze tijd van het jaar is het lekker lang licht en heb je aan het einde van de middag mooi zacht licht. Voor vandaag staat er een familie fotoshoot gepland in de duinen van Meijendel.

Bij aankomst op de parkeerplaats begroette ik de familie en we begonnen onze wandeling door de duinen. Dit was een perfecte manier om de kinderen te laten wennen aan de camera. Het gaf hen ook de kans om te rennen en te spelen, waardoor ze zich meer op hun gemak voelden toen het tijd was om te poseren.

Meijendel is een groot gebied en biedt verschillende mogelijkheden. Van open vlaktes tot schaduwrijke plekken onder de bomen, waardoor je een perfecte balans hebt tussen zon en schaduw. Omdat de zon nog volop scheen zocht ik naar plekken waar het licht zacht genoeg was om de natuurlijke kleuren en de familie vast te leggen zonder dat iemand in de groep hoefde te knijpen met de ogen.

Op een open plek met zand, gras en struiken maakte ik aparte gezinsfoto’s. Met de zon die perfect stond, had ik mooi licht op de personen. Ik experimenteerde met verschillende uitsnedes en poses, van volledige lichaamsportretten die de omgeving toonden tot half-body shots die de focus legden op de gezichtsuitdrukkingen.

Apparatuur

Mijn vertrouwde Fujifilm 50-140mm lens blijft favoriet voor familieshoots. Deze lens zorgt ervoor om de scherptediepte prachtig vast te leggen zonder vertekening, wat cruciaal is voor het vastleggen van de mooie omgeving van de omgeving en de emoties van de familie.

Laten We Samen Mooie Herinneringen Maken

Na een dag vol lachen en mooie foto’s kan ik niet wachten om meer van deze momenten vast te leggen. Wil jij ook zulke herinneringen voor altijd bewaren? Neem contact met me op en we plannen samen een fotoshoot voor jouw familie. Jouw speciale dag is slechts een klik verwijderd! 👇🏼

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Moederdag familie fotoshoot cadeau

Volgende
Volgende

Zon of Regen: Jouw Familieshoot in De Binnentuin