Het perfecte licht voor familiefotos

De perfecte tijd voor een familie fotoshoot is tijdens het gouden uur. Om de perfecte foto's te krijgen, moet je weten wanneer het gouden uur is en hoe je het meeste uit deze tijd kunt halen.

Wat is het gouden uur?

Gouden uur of in het Engels Golden Hour, is een magische tijd net na zonsopkomst of voor zonsondergang, wanneer het licht warm en mooi is. Een perfecte golden hour is op een heldere, zonnige dag. De zon moet aan de hemel staan en er mogen geen wolken in de weg staan. Dit zorgt ervoor dat iedereen op de foto goed verlicht is en dat er weinig schaduwen op hun gezicht vallen.

Waarom is het gouden uur de beste tijd voor een familie fotoshoot?

Warmte en genegenheid zijn de sleutelwoorden voor een familie fotoshoot. Deze sessie is bedoeld om de liefde en herinneringen van je familie vast te leggen. Het gouden uur is de perfecte tijd hiervoor, omdat het licht dan zacht en warm is.

Tips om het meeste uit een familieshoot tijden golden hour te halen.

Om het meeste uit fotografie tijdens het gouden uur te halen, gebruik ik een reflector waarmee ik wat extra licht op de gezichten kan reflecteren. Een reflector is een handig hulpmiddel dat het licht van de zon weerkaatst en terugkaatst naar je onderwerp. Dit kan helpen om schaduwen te verminderen en je afbeelding meer dimensionaal te maken.

Ik fotografeer altijd in RAW-formaat voro de meeste flexibiliteit. Fotograferen in RAW betekent dat alle beeldinformatie wordt vastgelegd, waardoor je later veel ruimte hebt bij het bewerken van de foto's. Het neemt ook onnodige compressie uit de afbeelding, die kwaliteitsverlies kan veroorzaken.

Het is handig als je tijdens een Golden hour fotoshoot zorgt dat ik de foto’s wat onderbelicht. Onderbelichting doet soms wonderen voor een gouden uur foto. Het helpt om details in wolken vast te leggen en donkere plekken iets op te lichten, waardoor er meer diepte ontstaat in de foto.

Conclusie: Golden hour is het perfecte moment om de liefde en herinneringen van uw gezin vast te leggen.

Neem contact met me op en geef aan dat je graag een fotoshoot tijden het Gouden uur wilt maken.

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Fotoshoot in de duinen en strand

Volgende
Volgende

Leuk foto idee huwelijksjubileum