Breng jouw foto’s tot leven met lenticulaire prints

Misschien ken je ze nog van vroeger: 3D of flip prints die ribbeltjes hadden die als je er met je nagel overheen ging zo’n leuk geluidje maakten. Dit zijn lenticulaire prints. Bij Custom2in1poster.nl kun je met jouw eigen foto’s lenticulaire flip prints bestellen. In deze blog leggen we uit wat deze unieke prints nou eigenlijk zijn en hoe het werkt!

Wat zijn lenticulaire prints?

Het woord lenticulair betekent: lens. Dat is ook precies het principe van lenticulaire prints. Bij deze manier van printen wordt gebruikgemaakt van een lens die verschillende effecten teweeg kan brengen. Hier gaan we het specifiek hebben over het ‘flip effect’.

Dit effect zorgt ervoor dat je verschillende foto’s kunt gebruiken in één print. De foto die je ziet verandert als je de print met ongeveer een hoek van 40 graden draait.

Met deze flip prints kun je jouw lievelingsfoto’s op een supergave manier printen. Met dit effect is van alles mogelijk en kun je een mooi product samenstellen. Door de beweging/verandering van de foto’s breng je ze tot leven.

Familieshoot lenticulaire prints Productfoto-1

Hoe worden flip prints gemaakt?

Lenticulaire prints worden niet gemaakt door gebruik te maken van bewegende onderdelen, maar door gebruik te maken van lichtinval.

De foto’s worden samengevoegd door software. Deze software maakt een bestand waar de twee foto’s lijntje voor lijntje omstebeurt in terechtkomen. Dit is het bestand dat op hoge kwaliteit op mooi papier gedrukt wordt. Zo worden het effect en de kleuren heel mooi!

Nu gaat over het geprinte bestand de lenticulaire lens (deze is nog geen 1mm dik!). Ook deze lens bestaat uit heel veel lijntjes. Elk lijntje staat bol en is zijn eigen lens. Onder elk lijntje van de lens liggen twee geprinte lijntjes, de ene foto en de andere foto.

Doordat de bovenkant van de lijntjes van de lens bol staat verbuigen ze het licht richting de foto’s. Als je nu uit verschillende hoeken naar de print kijkt wordt het licht verbogen naar de ene foto of de andere foto. Zo komen verschillende foto’s tevoorschijn!

Voorbeelden van 2 in 1 prints

Lenticulaire prints: de mogelijkheden zijn eindeloos. Hier kun je jouw creativiteit helemaal op loslaten en de meest gave effecten creëren. Dit is een superleuk product om jouw herinneringen, zoals vakantiefoto’s, familiefoto’s, trouwfoto’s, noem het maar op, op vast te leggen.

Wil je zien wat de mogelijkheden zijn? Bezoek Custom2in1poster.nl

Lijkt je lenticulaire print ook iets voor jullie? Plan dan een afspraak om jullie familie fotoshoot te plannen. 👇🏼

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Familie Fotoshoot Geheimen

Volgende
Volgende

fotoshoot gezin in Meijendel Wassenaar