6 ideeën voor een geweldige familie fotoshoot

Familie fotoshoots zijn een geweldige manier om de band tussen jou en je dierbaren vast te leggen. Of je nu op zoek bent naar een traditionele familieportret of iets meer avontuurlijks, er zijn veel manieren om een geweldige familie fotoshoot te organiseren. Hier zijn zes ideeën om je op weg te helpen:

1 Kleding ideeën

Wanneer je kleding uitzoekt voor een familie fotoshoot, is het belangrijk om een harmonieuze look te creëren. Dit kan betekenen dat iedereen in soortgelijke kleuren of stijlen wordt gekleed. Hierdoor ontstaat er eenheid in de foto en dat maakt het een prachtige en professionele afbeelding.

Een andere optie is juist gekleed te gaan in verschillende stijlen en kleuren. Hierdoor krijgt de foto juist veel meer dynamiek en iedereen kan zijn of haar persoonlijkheid laten zien. Het is dan wel aan te raden om te kiezen voor kleuren die goed bij elkaar passen.

Effe kleding geeft rustig beeld

Verschillende kleding geeft wat onrustiger beeld

2 Fotoshoot in een graffiti tunnel

Een graffiti tunnel is een unieke locatie voor een familie fotoshoot, doordat deze locatie vol is van kleur en karakter. Door de natuurlijke energie van de tunnel weer te geven terwijl jij en je dierbaren tegen de achtergrond van de graffiti staan, ontstaat er een bijzondere en indrukwekkende afbeelding. We kunnen ook spelen met perspectieven door vanuit verschillende hoeken te fotograferen of door de tunnel heen te lopen tijdens de fotoshoot.

Gezin fotoshoot in een graffiti tunnel.

3 Fotoshoot op het strand

Een fotoshoot op het strand is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid vast te leggen. Door de natuurlijke elementen zoals het water, de golven, de zandkastelen of de zonsondergang te gebruiken, creëer je een prachtige sfeer. Laat iedereen zich comfortabel voelen tijdens de fotoshoot, zodat er mooie en ontspannen foto's ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld door tijdens de shoot te laten spelen op het strand of door een wandeling te maken.

familieshoot midden op de dag op het strand geeft harde schaduwen

Een belangrijke factor om te overwegen bij het plannen van de fotoshoot op het strand, is de tijd van de dag. De tijd van de dag bepaalt namelijk hoe het licht valt op de foto. In de ochtend is het licht zacht en geeft het een mooi effect op de foto's. In de middag valt het licht hard en kan dit soms minder mooi zijn op de foto. 's Avonds is er het "gouden uur" waarin het licht een gouden gloed heeft en dit creëert een prachtige sfeer. Dus afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren in de foto's, kun je de tijd van de dag aanpassen.

Bedenk dat het belangrijkste is om flexibel te zijn en te spelen met de omstandigheden van die dag, zoals het weer of het licht. Hierdoor kun je unieke en prachtige foto's creëren die jouw familieherinnering op een bijzondere manier vastleggen.

Een familieshoot op het strand in de ochtend geeft op een mooie dag mooi zacht licht.

4 Fotoshoot in de stad

Een stedelijke fotoshoot is een geweldige manier om de drukte van de stad vast te leggen terwijl je met je dierbaren samen bent. Er zijn veel locaties in de stad waar je een geweldige familie fotoshoot kunt organiseren, zoals bijvoorbeeld in een park, op een brug of op straat. Zoek een locatie uit die bij jullie past en speel met de omgeving. Gebruik bijvoorbeeld de moderne architectuur als achtergrond of maak gebruik van de drukte op straat voor een unieke en levendige foto. Maak ook gebruik van de veranderende licht situatie, zoals het gouden uur voor een prachtige sfeer.

5 Fotoshoot in het park

Een fotoshoot in het park is een geweldige manier om de natuurlijke omgeving te gebruiken voor een prachtige familieportret. Het is een perfecte locatie voor een rustieke of natuurlijke look, met veel verschillende plekken om de perfecte achtergrond te creëren voor de fotoshoot.

Een van de voordelen van een fotoshoot in het park is dat er veel verschillende plekken zijn waar je een geweldige foto kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld een foto maken tussen de bomen voor een natuurlijke look, of gebruik maken van een bloemenveld voor een kleurrijk effect. Of wellicht een pad, een brug of een meer voor een prachtige achtergrond en voor contrast met jullie kleding.

Familie fotoshoot in het park midden op de dag. Door de zon achter de groep te houden hoeft niemand de ogen niet te knijpen en krijg je zacht licht op het gezicht.

Het is ook belangrijk om te spelen met de natuurlijke lichtbronnen tijdens de fotoshoot. Probeer bijvoorbeeld te fotograferen tijdens het 'gouden uur' voor een prachtige sfeer met goudkleurig licht. Of juist in het midden van de dag, waar de zon hoog aan de hemel staat voor een scherpe en heldere foto en je onder de bomen kun schuilen voor mooi zacht licht. Of juist in de schemering voor een romantische sfeer.

Probeer tijdens de fotoshoot te variëren met de pose, zoals zittend op een bankje, staand of liggend op het gras of met een wandelend poses. Zo creëer je verschillende foto's met diverse sferen en stemmingen.

Zolang iedereen zich comfortabel voelt tijdens de fotoshoot, door bijvoorbeeld een wandeling te maken of spelletjes te spelen tijdens de shoot zodat er mooie en ontspannen foto's ontstaan. Onthoud dat de belangrijkste factor voor een geweldige familie fotoshoot is dat jij en je dierbaren samen zijn en plezier maken.

Een gezinsfotoshoot in het park tijdens golden hour. Deze fotoshoot is in september rond 19.00 uur in de avond gefotografeerd.

6 Familie fotoshoot tijdens slecht weer:

Het kan gebeuren dat je een familie fotoshoot had gepland, maar dat het op die dag slecht weer is. Dit hoeft echter geen reden te zijn om de fotoshoot af te gelasten. Er zijn namelijk diverse locaties waar je een geweldige familie fotoshoot kunt organiseren, zelfs als het regent of koud is.

Een van de opties is om binnen een gebouw te fotograferen. Dit kan bijvoorbeeld een museum, een winkelcentrum of een oude fabriek zijn (denk aan Lijm & Cultuur in Delft) zijn. Zoek een locatie uit met een mooie architectuur en speel met de verschillende perspectieven en lichtinval.

Een familieshoot in de oude fabriek Lijm & Cultuur is een altijd droog en prachtig licht.

Een andere optie is om de fotoshoot binnenshuis te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld in een huiskamer of keuken zijn. Hierdoor ontstaat er een gezellige sfeer en kan de familie zich comfortabel voelen. Je kan hierbij ook spelen met de verlichting, zoals gebruik maken van kaarsen of lampen.

Een derde optie is om te kiezen voor een stedelijke fotoshoot, zoals in een overdekt winkelcentrum of een parkeergarage. Hierdoor kun je de drukte en energie van de stad vastleggen, zelfs als het regent of koud is.

Onthoud dat bovenal de belangrijkste factor voor een geweldige familie fotoshoot is dat jij en je dierbaren samen zijn en plezier maken. Probeer tijdens de fotoshoot in een ontspannen sfeer te blijven en speel met de locatie en omgeving, zodat jullie herinneringen voor altijd vastgelegd zijn in prachtige foto's.

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Unieke familie fotoshoot in de iconische Van Nelle Fabriek Rotterdam

Volgende
Volgende

Familie fotoshoot in Lijm en Cultuur