Fotoshoot met je familie

Bent u trots op uw prachtige gezin of familie? Het liefst legt u elk moment vast om er later op terug te kunnen kijken. Samen met uw gezin of familie voor een professionele camera is de perfecte manier om uw trots vast te leggen. Achteraf ontvangt u digitaal de kwalitatief hoogwaardige foto’s zodat u er mee kan doen wat u wil. Hangt u ze aan de muur of geeft u een foto op canvas cadeau?

Om er voor te zorgen dat het resultaat naar jullie wens zal zijn kijken we tussendoor samen naar de beelden. Dan kunnen we kijken of er poses aangepast moeten worden. Na circa 1 uur zit de fotoshoot er op en zijn er genoeg foto’s gemaakt om een selectie te kunnen maken van de mooiste foto’s.

Waarom een familie fotoshoot?

Nu uw kinderen of misschien wel kleinkinderen nog klein zijn, vliegt de tijd en gaan ze voor u het weet al naar de middelbare school. Een mooi moment om door een professionele fotograaf vast te leggen. Of dit nou met z’n vieren is of met z’n tienen, Familieshoot zorgt voor kwalitatief hoogwaardige foto’s waar u met een glimlach op terug zal kijken.

Een fotoshoot met familie is tevens een leuk idee om als cadeau te geven. Het is een cadeau waar lang op terug gekeken kan worden én ook nog eens erg leuk is om te doen. Door de jarenlange ervaring van Familieshoot wordt ervoor gezorgd dat iedereen op z’n gemak is tijdens het maken van de foto’s. Dit resultaat in spontane gezellige foto’s.Werkwijze van Familieshoot

Wanneer u kiest voor een fotoshoot bij Familieshoot zullen we eerst kennis maken om te bespreken wat we gaan doen zodat jouw wensen hier in meegenomen kunnen worden. Als we een datum en locatie vast hebben gezet zijn alle voorbereidingen getroffen, de shoot kan beginnen. Pas als iedereen er klaar voor is starten we met het maken van de foto’s. Tijdens de shoot zullen we verschillende poses afwisselen waardoor er variatie ontstaat in de foto’s. Tussen het maken van de foto’s door nemen we de tijd om de gemaakte foto’s te bekijken. Zo kunnen we samen beslissen of de foto’s naar wens zijn of dat er eventueel een aantal foto’s opnieuw gemaakt moeten worden.

Familie fotoshoot op locatie

Familieshoot is erg flexibel betreft de locatie waar de fotoshoot plaats gaat vinden. Zo is het mogelijk om de familieshoot in onze professionele studio plaats te laten vinden, maar ook buiten de studio kunnen we jouw familie vastleggen!

Een aantal voorbeelden van locaties waar de fotoshoot kan plaatsvinden is bij jullie thuis, in het bos, op het strand of in een park. Uiteraard is de locatie afhankelijk van het weer. Als we de familieshoot buiten hebben gepland is het van belang dat het niet gaat regenen. Wanneer er regen wordt voorspeld en de datum niet te verplaatsen is, is het mogelijk om de shoot alsnog naar binnen te verplaatsen.

Familiefoto op canvas

Wanneer alle foto’s er op staan, is het mogelijk om deze te laten bewerken. Zo kunnen er onder andere effecten worden aangebracht waardoor een foto wordt gepersonaliseerd. De foto’s zullen van hoge kwaliteit zijn waardoor het ook mogelijk is om deze op canvas te laten maken of toe te voegen aan een fotoboek. Een professionele familiefoto op canvas is tevens een leuk cadeau om te geven aan een familielid!

familie fotoshoot - familieshoot
familie fotoshoot - familieshoot
familie fotoshoot - familieshoot
familie fotoshoot - familieshoot
familie fotoshoot - familieshoot
familie fotoshoot - familieshoot
familieshoot met gezin in het westepark 1.jpeg

Familie fotoshoot in de studio

Voor fotoshoot met je gezin of fotoshoot met de familie is het sleutelwoord harmonie. Door middel van dezelfde kleur en kleding kun je vermijden dat één persoon er duidelijk uitspringt qua outfit. Met het toepassen van deze harmonie krijgt iedereen even veel aandacht op de foto.

We maken verschillende foto’s in allerlei leuke poses, zodat u een goede keuze hebt om de perfecte foto of foto’s er uit te kiezen. Ondanks dat we met een groep zijn proberen we altijd spontane foto’s te maken. Met een aantal kleine trucjes krijgen jullie dit tijdens de shoot zo voor elkaar.We werken met een witte of zwarte achtergrond in de studio.

Naast de familie fotoshoot hebben we ook tijd voor de gezinnen apart en ook losse portretten zijn zeker mogelijk. We gaan een uur lekker lol maken en zorgen voor een hoop mooie foto's.

Familie fotoshoot in het park

Een familie fotoshoot met het gezin of de familie op locatie is ook een mogelijkheid. Je gaat samen 1 uur op pad met de fotograaf. Denk eens aan een middag naar het park. Hier kunnen we spelletjes doen met de kinderen en op de juiste momenten even een shot van iedereen samen. Uiteraard zijn eigen ideeën die jullie karakter of humor als gezin/familie naar buiten laten komen zijn daarom ook altijd welkom.

Een aantal dingen die u mee zou kunnen nemen voor een locatie fotoshoot zijn: kleed (om op te zitten), voetbal, tennisset, drinken en eten, zonnebril, hoed.

Sommige mensen vinden het prettiger dan in de studio om op locatie gefotografeerd te worden doordat je meer vrijheid hebt. Zowel in de studio als op locatie proberen we zo min mogelijk te poseren maar op een meer lifestyle manier te fotograferen. Maak er een gezellig dagje uit van, na de fotoshoot lekker ontspannen en uitrusten bij een strandtent of restaurant in de buurt.

familie fotoshoot in de fotostudio
familie fotoshoot in de fotostudio
familie fotoshoot in de fotostudio
familie fotoshoot in de fotostudio
familie fotoshoot in de fotostudio
familie fotoshoot in de fotostudio
familie fotoshoot in de fotostudio

3 kledingtips voor de fotoshoot

 

kleur afstemmen

  • Het mooist zijn de wat lichtere kleuren en het liefst effen.

  • Kies twee of 3 kleuren die bij elkaar passen en stem dit met elkaar af.

  • Drukke prints, streepjes, logo’s raden we niet aan omdat dit afleid. Het is niet zo dat niemand effen kleding aan moet maar voorkom dat het een chaotisch geheel wordt.

overleg met elkaar

  • Denk ook aan de seizoenen: liever geen dikke winterse trui voor de een terwijl de ander een zomers hemdje draagt.

  • Het komt jullie foto’s beslist ten goede als er vooraf met elkaar over nagedacht is en de kleding op elkaar is afgestemd.

  • Schoenen altijd goed maar denk ook eens aan blote voeten. Dit kan ook erg leuk op de foto staan.

geen drukke prints

  • Ga je met laagjes werken (jasje, blouse over t-shirt of hemdje voor extra kleuraccenten), dan is het zeker aan te raden om ook accessoires te dragen (denk aan een kleurige sjaal, of meerdere armbanden die dan die extra touch geven).

  • Bedenk ook dat, als iedereen in een lichte kleur gekleed is, die ene persoon in het zwart er heel erg uitspringt. Dat geldt natuurlijk ook andersom (groep donker, een persoon licht). Waar het dus op neer komt is dat er niet één persoon duidelijk domineert qua outfit, tenzij dat juist de bedoeling is natuurlijk.

familieshoot in de fotostudio

Wat vinden andere families van familieshoot

 


Familieshoot fotograaf Stefan Segers

In 2008 ben ik gestart als professionele fotograaf. Sinds die tijd heb ik erg veel fotoshoots mogen maken. Van zwangerschap naar babyfotografie en van gezin tot familie. Dit is later uitgebreid naar kinderfotografie waarbij we de focus leggen op de spontaniteit van de kinderen. Maar ook fotofeestjes komen geregeld voor en dan maken we een groot feest in de studio of op locatie.

Na mijn middelbare school ben ik door gaan studeren als grafisch ontwerper en daarna ben ik naar fotovakschool gegaan. Vervolgens heb ik mijn studie vervolgd bij de beste bruidsfotografen en portretfotografen ter wereld.

Intussen heb ik van mijn hobby mijn full-time job gemaakt en heb ik met mijn jarenlange ervaring verschillende familie fotoshoots mogen maken. Door de jaren heen heb ik diverse internationale Awards voor fotografie gewonnen. Met trots kan ik zeggen dat mijn klanten erg tevreden zijn over mijn werk!

fotograaf Stefan Segers

Wat kost een familie fotoshoot

familieshoot-10-digi.jpg
familieshoot-afdruk.jpg

** op de prijzenlijst vind je alle upgrade mogelijkheden

Reserveer een familie fotoshoot