Newborn fotoshoot baby Ailia 9 weken

Newborn fotoshoot baby Ailia 9 weken

Baby Ailia is net 9 weken oud kwam vandaag binnen. Heel lief en klein samen met haar ouders. De vraag was of ik mooie foto's van haar wilde maken en dat leek mij een goed plan! Het fotograferen van newborn baby's is iets waar je niet al te veel tijd in moet steken omdat een baby veel sneller moe is. Goede voorbereidingen zijn het halve werk hierbij. Hier twee foto's uit een hele gave serie.

Familieshoot in een daglicht studio

familieshoot-daglicht-studio1

Vandaag een leuke familieshoot geplanned in de studio. Het het stralend weer en daar willen we gebruik van maken. We gaan vandaag een familieshoot doen met daglicht! Het voordeel van een mooie witte studio met veel ramen is dat je gebruik kunt maken van daglight. Wanneer de zon te fel is kan je de witte gordijnen dicht doen waardoor het licht weer diffuus wordt. Doordat we nu geen gebruik maken van flitslicht houd dat in dat de modellen iets meer op hun gemak zijn. Ik kan ook sneller schieten waardoor ik spontane momenten kan vastleggen.

familieshoot-daglicht-studio2
familieshoot-daglicht-studio3

Hier en daar een grapje en direct vastleggen.

familieshoot-daglicht-studio4

Hier Brian met z'n zussen. Hij werd verlegen wat een leuk en spontaan moment gaf. Guinnevere hier met haar zoontje.

Daphne 11 weken

Pascal en Karin zijn bevallen van dochter Daphne en wilde daar een mooie canvas laten maken met hun dochter. Daphne was de eerste baby die ik in mijn nieuwe studio zou fotograferen, dus leuk om te doen! Om te beginnen zijn we met daglicht gaan werken. De witte studio met grote ramen en zon zorgen voor mooi licht in de studio. Veel spelen met de kleine en achter elkaar baby foto's maken zorgt voor een leuke serie foto's. In de witte studio heb ik ook een witte bank waar ik goed gebruik van kan maken. Om beetje meer power te geven aan het licht heb ik een extra licht erbij geplaatst om deze foto te maken

Pascal-Karin-Daphne-3419
Pascal-Karin-Daphne-3434

Familie Waltman

Vandaag heb ik bezoek van familie Waltman voor een leuke familiefoto. Het thema van deze shoot is happy family. Om een beetje in de stijl en sfeer van de meeste kinderbladen te blijven heb ik gekozen voor de witte bank en een witte achtergrond. De familie is gestyled door Madeleine en ze heeft gekozen voor kleurrijke kleding.Om de kinderen en de familie op hun gemak te krijgen heb ik de witte bank in de studio gezet waardoor ze zich een beetje thuis voelen. Op die manier is het ook veel minder geforceerd foto's maken. De opstelling van het licht is vrij simpel: 2 stobes op de witte muur op F16 en rechtsvoor 45 graden 1 stobe op F11 en 1 strobe op F8 links 45 graden. Camera op 70mm en F11 en 1/125 sec. Op deze manier is het licht niet heel erg fel. Als ik mijn camera op 1/250 sec zou zetten met dezelfde instellingen krijg je zo'n harde flits en dat zou voor de modellen na een aantal foto's storend kunnen worden. F11 is gekozen om alles goed scherp te houden . De modellen bewegen vrij veel van voren naar achter dus moet ik wel een goede scherpte diepte hebben. We hebben voor de shoot dus gekozen voor de bank maar ook even los van de bank. Een standaard foto met z'n alle maar ook wat speelser op de grond. Door een beetje te proberen kom je vanzelf een leuke pose tegen.

Het sturen van de modellen doe je voorzichtig en je maakt veel grapjes tussendoor om het zo leuk mogelijk te maken. Het belangrijkste van zo'n shoot is dat iedereen lol erin heeft want dit ga je ook terug zien in de foto.

familieshoot-studio-waltman1
familieshoot-studio-waltman2

Chantal en Ralph zwangerschapsfoto's

Chantal is nu 28 weken zwanger en dat is precies een mooi moment om foto's te gaan maken van je buik als je zwanger bent. Vanaf deze datum tot ongeveer 36 weken kun je het beste zwangerschapsfotografie doen. Vandaag zijn Chantal en Ralph naar de studio gekomen om de buik te fotograferen. Chantal heeft een knuffel aapje mee genomen, welke al erg oud is en leuk bij de shoot past. We hebben Hi-Key opnames gemaakt en een aantal opnames met Rembrandt verlichting. Rembrandt verlichting is eigenlijk niets anders dan met 1 lamp van schuin boven.

zwangerschapsfotografie 1
zwangerschapsfotografie 2
zwangerschapsfotografie 3

Hier zie je het gebruik van Rembrandt verlichting. 1 lamp welke er ook voor zorgt dat je een grijze achtergrond krijgt.

_g1h7513

Hier is gebruik gemaakt van een lamp link  van de camera. Op deze manier krijgt je harde schaduwen.

Zwangerschaps shoot Evelyn

familieshoot-evelyn-litho1

Vandaag gaan we zwangerschapsfoto's maken van de buik van Evelyn. Samen met Lito en Lois zijn we in de studio hi-key foto's gaan maken. De buik van Evelyn was nu mooi rond wat perfect is voor deze shoot. Ze zit nu in de 33e week. Ik geef meestal als voorkeur week 28 tot 36, want daarna wordt de buik te groot. Evelyn had een aantal leuke props meegenomen welke we konden gebruiken tijdens de shoot. Dochter Lois was had ook erg veel zin.

Hier een aantal foto's met zwarte kleding op een witte achtergrond. De paraplu en softbox zijn op de achtergrond gericht en zijn 2 stops overbelicht. Het invullicht is een Beauty Dish op F4 en het hoofdlicht (softbox) op F8.

zwangerschapsfotografie-familieshoot-3
familieshoot-evelyn-litho2

We hebben later ook gewisseld van kleding. Wit op wit geeft ook leuke effecten.

zwangerschapsfotografie-familieshoot-2

Door het gebruik te maken van pros kun je weer creatieve foto's maken.

Hier hebben we de 2 lichten op de achtergrond uit gezet en gebruik gemaakt van 1 softbox rechts. Dit geeft een mooie schaduswerking en ook een grijze achtergrond.

zwangerschapsfotografie-familieshoot-1

Plakplaatjes met een klein kind erbij geeft veel lol.

Boswandeling Woudenberg

woundeberg-famlieshoot-2

Vandaag was het heerlijk weer dus zijn we naar Woudenberg gereden voor een leuk dagje uit en mooie gezinsfoto's. Je hebt daar de Piramide van Austerlitz. Dit is iets dat uit de tijd van Napoleon stamt en erg indrukwekkend om te zien. Na een lange tijd rijden blijkt dat we 5 km verder op moesten parkeren en vervolgens met de pendelbus naar het terrein gebracht zouden worden. Later bleek dat er een speciaal evenement georganiseerd was ter herdenking van de slag om Woudenberg. We hadden daar dus niet echt op gerekend en wilde daar niet heen gaan want het was echt TE druk. Daarom zijn we zelf het bos in gegaan en hebben daar leuke foto's gemaakt! Tim geeft mama Ingrid kusjes en maken lol

Woudenberg-familieshoot-1
woundeberg-famlieshoot-4

Er mooi bosrijk gebied in Woudenberg. Dit is met de 24-70 geschoten op 24mm en ISO 800

Ingrid en Tim maken lol om wat struiken

woundeberg-famlieshoot-3

Hier samen met papa een foto.

Scheveningen panorama shoot

familieshoot scheveningen duinen 1

Met deze mooie dag vandaag heb ik afgesproken met Han en Ester. Dit koppel wilde een schilderij aan de muur waar zij een deel in voorkomen. Ze wilde het liefst niet zelf op de voorgrond van het schilderij te staan. Het zou mooi zijn als ze een mooi beeld hebben van het strand waar ze er zelf als detail op staan. Naast de panorama wilde ze wat portret foto's.

Hier zijn we eerst de duinen in gegaan. Dit is rond 17.00 uur in de middag dus de zon begint al te zakken.

familieshoot scheveningen duinen 2

Hier op de bank in de schaduw een paar leuke foto's gemaakt.

familieshoot-scheveningen1

Weer terug gelopen hebben we een paar foto's gemaakt in het gras.

familieshoot scheveningen duinen 3

Dit is de panorama welke het geworden is. Deze panorama's op het strand zijn met mijn 70-200mm F4 gemaakt.

familieshoot scheveningen duinen 5

Voor we op het strand gingen lopen nog even een panorama gemaakt van 7 foto's. Deze is geschoten met mijn 16-35mm.

Make-Up: Marina Walther Modellen: Han en Ester

Twee zussen in de studio

Voor de verjaardag van de zusjes Walther was de opdracht een leuke foto te maken welke op canvas geprint zou gaan worden. Een leuke manier om dit te doen is een hi-key opname. Ik heb de dames verteld dat ze in het wit moesten komen en wat leuke accessoires mee moeste nemen. Na het opstellen van de lampen zijn we aan de slag gegaan. De truc van deze hi-key opname is dat je de lampen achter de modellen 2 stops hoger belicht dan het hoofdlicht. Dus 2 lampen (1 met paraplu en 1 softbox) op de witte achterwand en een lange softbox links van de modellen. Om de schaduwen wat in te flitsen heb ik een extra softbox aan de andere zijde geplaatst welke 1 stop minder was dan het hoofdlicht.

De foto's zijn gemaakt op F11 en een sluitertijd van 1/125 sec.

familieshoot zussen 3

Hier de meiden op de grond liggend. 2 softboxen voor en in de post-productie de exposure wat omhoog.

familieshoot zussen 1

Hier een jaren '70 look. Door middel van Split-toning kun je dit effect bereiken. De highlights heb ik een gele kleur gegeven en de shadows een blauwe kleur. Door een beetje te spelen kun je dit effect bereiken. De hoeken heb ik een Vignet gegeven.

familieshoot zussen 4

Door een beetje te spelen met exposure, revovery, fill light, blacks en de clarity, vibrance en saturation kun je dit effect bereiken. Zorg voor een vermindering van de saturation en verhoging van de Vibrance.

familieshoot zussen 2

Hier een before and after foto. Deze is bewerkt in Lightroom 2.0 (net als de rest van de foto's). Photoshop komt er tegenwoordig praktisch niet meer aan te pas. Ik heb de foto zwart-wit gemaakt en een wat sterk contrast gegeven. Op deze manier kun je een heel ander persoon maken. Doordat je accenten weg haalt en sommige juist accentueert krijg je dit effect.

Even wat technische gegevens over de bewerking van deze foto: - Exposure +2.04 | Recovery: 90 | Fill Light: 52 | Blacks: 71 | Brightness: +6 | Contrast: +100 | Clarity: +62 - De tonecurve: highlights: +96 | Lights: +17 | Darks: -72 | Shadows: -100 - Grayscalemixer: Red: +6 | Orange: -20 | Yellow: -24 | Green: -27 | Aqua: -16 | Blue: +15 | Purple: +19 | Magenta: +5 - Split Toning: Hue: 46 | sat: 0 | Balance: 0 | Hue: 237 | Saturation: 0

familieshoot zussen 5

Naast de witte achtergrond hadden we nog wat tijd over voor iets anders. We hebben de witte rol weg gehaald en de rode ervoor in de plaats. Eerst wat losse foto's van de meiden gemaakt en later heb ik ze laten springen. Hier een leuk resultaat. De witte softboxen op de achtergrond heb ik nu op full power gezet zodat de kleur rood minder heftig werd en je een leuk verloop krijgt.

Dagje westerpark

dagje_picknikken_46941

Vandaag was ik bang dat het weer niet mee zou zitten. Er was regen en bewolking voorspeld. Toch ben ik maar gegaan naar de 'happy family' in Zoetermeer. Vandaag wilde ik een shoot doen met een gezin met als thema 'een dagje picknicken'. Van die luchtige gezinsfoto's en veel gezelligheid wilde ik laten uitstralen.

Voor de shoot heb ik mijn Mark 1d III met een 16-35mm gebruikt voor de ruimtelijke foto's. De portretten met de 24-70 maar de meeste foto's heb ik met mijn 70-200mm f/4 geschoten. Ik heb de lens nog niet veel gebruikt. Echter alleen grotendeels bij het maken van de 'pasfoto's' bij bruiloften. Ik wilde wel eens zien wat de lens allemaal kon.

Tijdens mijn bevindingen is gebleken dat de lens heel snel reageert en echt mooi materiaal schiet buiten. Ik heb alleen 1 probleem gehad tijdens het volgens van Lars terwijl hij rende door het hoge gras. Maar dit was ook mijn fout. Ik had dit op manual-focus moeten zetten want de camera wordt steeds misleid door alles wat voor de lens verschijnt.

dagje_picknikken_4729

Hier een foto van Daphne. Deze is geschoten met de 70-200 op 78mm en f4 ISO 100 1/800 sec. De bewolking geeft mooi zacht licht. Er is alleen wat aan de belichting en contrast gedaan in de nabewerking.

dagje_picknikken_4787

Hier een foto van Sandra en Daphne. Deze is geschoten met de 24-70 op 62mm en f2.8 ISO 100 , 1/300sec. Er is ook gebruik gemaakt van een flitser en daarmee de schaduwen wat opgelicht. In de nabewerking alleen wat kleurcorrcties en contrast.

dagje_picknikken_4808

Hier een foto van Sven samen met Lars. Deze is geschoten met de 24-70 op 48mm en f2.8 ISO 100, 1/250 sec. In de nabewerking heb ik een klein vignet toegepast om de aandacht op de personen te richten. Ze kijken nu tegen het licht in maar door de bewolking geeft dat juist een mooi effect. Ze hoeven ook hun ogen niet dicht te knijpen.

dagje_picknikken_4840

Hier Sandra samen met Lars op het picknick kleed. Door het vignet wordt de focus op de 2 personen gelegd. Deze is geschoten met de 24-70 op 62mm en f7.1 ISO 100 1/250 sec.

dagje_picknikken_4942

Op deze foto zie je Daphne inde speeltuin in haar eentje aan de slinger. Stoere papa kijkt haar na. Deze is geschoten met de 24-70 op 70mm en f4 ISO 100 1/250 sec. Alleen wat contrast correcties zijn hier toegepast.

dagje_picknikken_4954

Aan het eind van de dag zijn we nog even over de 'wiebelbrug' heen gelopen. Al dat hout en touwen geven een heel gaaf effect. Deze is geschoten met de 24-70 op 155mm en f4 ISO 100, 1/250 sec.

Al met al was het een leuke maar zware dag en er is veel leuk materiaal geschoten. Een goede leerschool voor mij en een leuke aanvulling op mijn portfolio. Op naar de volgende shoot.

Sandra en Sven bedankt voor de leuke dag!

Sacha's buiken fotosessie

Al 32 weken is Sacha en ze wilde mooie foto's van haar buik hebben. Deze zwangerschapsfotografie wilde we maken met haar zoon Max en man Matthieu. Van te voren had ik een aantal ideeën bedacht en deze even uitgewerkt want je weet maar nooit wanneer je een fotoshoot gaat doen met een kleintje erbij. Het kan zo maar zijn dat ze geen zin hebben in de fotoshoot of misschien wel. We zijn daarom begonnen met de foto's van Sas en Max samen. Dit ging heel gemakkelijk want Max voelde zich erg op z'n gemak, sterker nog, hij is de gehele fotosessie erbij gebleven want hij vond het erg leuk. Aan het einde vond hij het jammer dat het al weer voorbij was ;) Samen met Matthieu en Max hebben we ook erg leuke foto's gemaakt en we wilde een aantal typische baby buik foto's maken. In de studio van Chis hebben we erg mooi licht kunnen gebruiken en de foto's zijn ook erg goed gelukt. Hier een aantal leuke shots uit de sessie.

zwangerschapsfotografie-familieshoot1
zwangerschapsfotografie-familieshoot3
zwangerschapsfotografie-familieshoot4
zwangerschapsfotografie-familieshoot2
zwangerschapsfotografie-familieshoot5

Familie fotoshoot in de studio

vanderkruk

Voor een familie shoot zijn we vandaag in de studio met de broer en zus van Marlies. Ze gaat samen met haar vriend voor een jaar naar Indonesië en wil een leuke foto met haar broer en zus met aanhang maken om deze kado te geven aan haar ouders. De jongste vond het allemaal wel eng zo bij de fotograaf, maar we hebben veel lol gemaakt en daar zijn een hoop leuke foto's uit gekomen. We hebben een Hi-Key opname gemaakt met 2 x 500W lampen op de achtergrond en een grote softbox op de voorgrond.