Cakesmash voor kinderen van 1 jaar

Wat doe je als je kind 1 jaar wordt? Juist je organiseert een fotoshoot met "Cakesmash". Deze rage die over gewaaid is uit de USA is nu ook hier populair aan het worden. Eigenlijk is het niets anders dan dat je een fotoshoot doet met de kleine die 1 jaar wordt. De cakesmash fotoshoot kan zowel thuis als in de studio worden gehouden.

Tijdens deze fotoshoot beginnen we eerst met het klaar maken van de set waar alles gaat gebeuren. Tussendoor maken we ook foto's voor de smash gaat gebeuren met papa en mama, broer of zus en als het eenmaal zo ver is dan zetten we ons model (de jarige) neer samen met een speciale taart waarop gesmasht mag worden.

De ene gaat meteen los en de ander kijkt eerst de kat uit de boom, maar leuk vinden ze het allemaal. Tijdens deze hilarische fotoshoot maken we foto's van de kleine die de taart proeft en als het mee zit ook kapot maakt. Details maar ook overzicht en wat we proberen vast te leggen zodat je een goede set foto's met een hoop diversiteit hebt.

Hieronder een aantal leuke foto's van eerder gemaakte cakesmash fotoshoots.

Wordt jou kleine binnenkort ook 1 jaar en lijkt je deze fotoshoot ook gaaf om te doen? Stuur dan even een e-mail via het contact formulier

Bekijk de prijzen en mogelijkheden op de prijzenpagina.

 

Familieshoot stoere broers

Familieshoot stoere broers

wee broers wilde hun ouders graag verrassen met een stoere foto op canvas. De foto moet zwart-wit en stoer zijn! Dat leek mij een leuke uitdaging om voor elkaar te krijgen. In de stoere foto wilde ze het liefst in een lijnenspel van bijvoorbeeld treinrails. In Nootdorp heb je een klein station waar je een stuk over de rails kan lopen. Daar hebben we gewacht op mooi licht en daar foto's gemaakt. Ik had gevraagd of ze een overhemd wilde aan trekken met veel contrast. Dit omdat het mooi naar voren komt op de zwart-wit foto.

Scheveningen panorama shoot

familieshoot scheveningen duinen 1

Met deze mooie dag vandaag heb ik afgesproken met Han en Ester. Dit koppel wilde een schilderij aan de muur waar zij een deel in voorkomen. Ze wilde het liefst niet zelf op de voorgrond van het schilderij te staan. Het zou mooi zijn als ze een mooi beeld hebben van het strand waar ze er zelf als detail op staan. Naast de panorama wilde ze wat portret foto's.

Hier zijn we eerst de duinen in gegaan. Dit is rond 17.00 uur in de middag dus de zon begint al te zakken.

familieshoot scheveningen duinen 2

Hier op de bank in de schaduw een paar leuke foto's gemaakt.

familieshoot-scheveningen1

Weer terug gelopen hebben we een paar foto's gemaakt in het gras.

familieshoot scheveningen duinen 3

Dit is de panorama welke het geworden is. Deze panorama's op het strand zijn met mijn 70-200mm F4 gemaakt.

familieshoot scheveningen duinen 5

Voor we op het strand gingen lopen nog even een panorama gemaakt van 7 foto's. Deze is geschoten met mijn 16-35mm.

Make-Up: Marina Walther Modellen: Han en Ester

Dagje westerpark

dagje_picknikken_46941

Vandaag was ik bang dat het weer niet mee zou zitten. Er was regen en bewolking voorspeld. Toch ben ik maar gegaan naar de 'happy family' in Zoetermeer. Vandaag wilde ik een shoot doen met een gezin met als thema 'een dagje picknicken'. Van die luchtige gezinsfoto's en veel gezelligheid wilde ik laten uitstralen.

Voor de shoot heb ik mijn Mark 1d III met een 16-35mm gebruikt voor de ruimtelijke foto's. De portretten met de 24-70 maar de meeste foto's heb ik met mijn 70-200mm f/4 geschoten. Ik heb de lens nog niet veel gebruikt. Echter alleen grotendeels bij het maken van de 'pasfoto's' bij bruiloften. Ik wilde wel eens zien wat de lens allemaal kon.

Tijdens mijn bevindingen is gebleken dat de lens heel snel reageert en echt mooi materiaal schiet buiten. Ik heb alleen 1 probleem gehad tijdens het volgens van Lars terwijl hij rende door het hoge gras. Maar dit was ook mijn fout. Ik had dit op manual-focus moeten zetten want de camera wordt steeds misleid door alles wat voor de lens verschijnt.

dagje_picknikken_4729

Hier een foto van Daphne. Deze is geschoten met de 70-200 op 78mm en f4 ISO 100 1/800 sec. De bewolking geeft mooi zacht licht. Er is alleen wat aan de belichting en contrast gedaan in de nabewerking.

dagje_picknikken_4787

Hier een foto van Sandra en Daphne. Deze is geschoten met de 24-70 op 62mm en f2.8 ISO 100 , 1/300sec. Er is ook gebruik gemaakt van een flitser en daarmee de schaduwen wat opgelicht. In de nabewerking alleen wat kleurcorrcties en contrast.

dagje_picknikken_4808

Hier een foto van Sven samen met Lars. Deze is geschoten met de 24-70 op 48mm en f2.8 ISO 100, 1/250 sec. In de nabewerking heb ik een klein vignet toegepast om de aandacht op de personen te richten. Ze kijken nu tegen het licht in maar door de bewolking geeft dat juist een mooi effect. Ze hoeven ook hun ogen niet dicht te knijpen.

dagje_picknikken_4840

Hier Sandra samen met Lars op het picknick kleed. Door het vignet wordt de focus op de 2 personen gelegd. Deze is geschoten met de 24-70 op 62mm en f7.1 ISO 100 1/250 sec.

dagje_picknikken_4942

Op deze foto zie je Daphne inde speeltuin in haar eentje aan de slinger. Stoere papa kijkt haar na. Deze is geschoten met de 24-70 op 70mm en f4 ISO 100 1/250 sec. Alleen wat contrast correcties zijn hier toegepast.

dagje_picknikken_4954

Aan het eind van de dag zijn we nog even over de 'wiebelbrug' heen gelopen. Al dat hout en touwen geven een heel gaaf effect. Deze is geschoten met de 24-70 op 155mm en f4 ISO 100, 1/250 sec.

Al met al was het een leuke maar zware dag en er is veel leuk materiaal geschoten. Een goede leerschool voor mij en een leuke aanvulling op mijn portfolio. Op naar de volgende shoot.

Sandra en Sven bedankt voor de leuke dag!