Familieshoot in de studio en kledingtips

Altijd al willen weten hoe een fotoshoot in de studio eruit ziet? Ik laat hier een kijkje achter de schermen zien van een gezin die onlangs in de studio zijn geweest voor een familieshoot.

De kledingtips die ik aan het gezin gegeven heb wil ik meteen met je delen. Dit is altijd heel handig om als houvast te hebben.

Dit is een behind the scenes filmpje. Ik laat een korte time-lapse zien van een fotoshoot in de studio. Daarenaast geeft ik nog wat handige kledingtips

 

De fotoshoot

Wanneer je in de studio een fotoshoot geboekt hebt wacht ik jullie op en gaan we de fotostudio in. Wanneer we even een korte introductie gedaan hebben gaan we direct aan de slag met de fotoshoot. 

Meestal begin ik met de grote groep zodat iedereen wat kan wennen aan de fotoshoot. Ook voor mij dit handig om te zien wie ik voor mijn lens heb en hoe men reageert. 

Naast de complete groep maken we ook allerlei andere gewenste combinatie’s. Daarbij proberen we alles zo snel mogelijk te doen zodat je niet al te veel tijd hebt om na te denken en je dus het meest spontaan op de foto staat.

Werkt een bepaalde compositie niet dan hebben we voldoende tijd om andere leuke composities te proberen.

Tussendoor laat ik ook zien hoe de foto’s eruit zien zodat je zelf kunt zien of het allemaal goed gaat. Dit stimuleert vaak ook de rest van de fotoshoot en je zal zien dat de foto’s steeds beter worden naarmate je langer voor de lens staat.

familieshoot-fotostudio-01.jpg

Nabewerking

Na de fotoshoot ga ik alle beelden uitzoeken en bewerk ik alle bruikbare beelden. Alle bewerkte beelden komen op een online galerij te staan waar je op je gemak kunt kijken of eventueel zelfs bestellingen kunt plaatsen.

Wanneer je het pakket met 10 foto’s hebt kun je door middel van het “hartjes-systeem” de 10 beste foto’s uitzoeken welke ik vervolgens in een download klaar zet.

Het je de upgrade besteld dan krijg je een download link waarmee je alle foto’s meteen kunt opslaan op je computer.

 

Eenheid door gebruik te maken van dezelfde tinten

Eenheid door gebruik te maken van dezelfde tinten

Kledingtips

Een aantal dagen voor de fotoshoot stuur ik wat handige kledingtips. Een van de tips is dat je probeert dezelfde kleding kleuren te dragen met de groep zodat je eenheid krijgt. Ook drukke prints of streepjes kunnen afleiden op de foto dus probeer deze te mijden.

Als voorbeeld kun je denken aan allemaal dezelfde kleur shirt met een spijkerbroek. Je ziet vaak de spijkerbroek met de witte bovenkant, maar wat ook heel leuk kan zijn is dat je iets van pasteltinten aantrekt met een spijkerbroek. 

Met blote voeten op de foto kan ook heel leuk eruit zien in plaats van schoenen. Dit geeft ook weer eenheid omdat je niet allemaal verschillende schoenen zien maar allemaal voeten.

Hier zie je donkere broek met licht blauwe top wat rust geeft.

Hier zie je donkere broek met licht blauwe top wat rust geeft.

 

Hopelijk kan je wat met de tips en in het filmpje geef ik nog wat informatie. Lijkt het je nu ook leuk om in de fotostudio foto’s te maken, neem dan gerust contact met me op en wie weet zien we elkaar in de studio voor een familieshoot.