Familie fotoshoot met slecht weer

Je hebt een famlie fotoshoot geboekt en nu ziet het weer en niet goed uit. Dit is natuurlijk niet heel leuk want je hebt samen met je familie liever geen fotoshoot als het regent of ander slecht weer is. Wat moet je nu doen?

Bij een familieshoot heb je vaak met een groep mensen te maken waarvan ieder zijn eigen agenda heeft. De kinderen moeten naar sporten of een broer of zus heeft nachdienst gehad. Het regelen van een datum kan echt lastig zijn. Met moeite hebben jullie de datum besproken en dan willen jullie ook graag de fotoshot door laten gaan. Maar wat als het weer er slecht uit ziet?

Het Weer

In Nederland is het erg lastig voorspellen wat er met het weer gebeurd. Gek genoeg is het vaker droog dan dat het regent, terwijl je juist andersom zou denken. Wanneer het droog is kun je in principe al een fotoshoot doen. De zon is geen verplichting en zolang het licht is kunnen er foto's gemaakt worden.

Bij elke familieshoot die buiten plaats vindt kijk ik wat voor weersvoorspellingen er zijn. Meestal een paar dagen van te voren krijg je beter zicht op wat je te wachten staat. Het gebeurd regelmatig dat klanten een week voor de fotoshoot al bellen of mailen omdat het er heel slecht uit ziet. Maar het weerbericht verandert met de dag en daarom is het slim om juist 1 of 2 dagen voor de shoot goed te kijken wat de voorspellingen zijn.

Slecht weer

daar wordt niemand vrolijk van

Fotoshoot opties met slecht weer

Als nu blijkt dat het toch slecht weer wordt dat is het slim om contact te houden met de fotograaf en met de rest van de familie. Er zijn een aantal oplossingen die we kunnen doen als het geen optie meer is om buiten de fotoshoot te doen.

Naar de fotostudio

We kunnen de fotoshoot verhuizen naar de fotostudio. Soms staat een datum echt vast en is een andere datum gewoon geen optie. Dit zou kunnen doordat er bijvoorbeeld een familielid uit het buitenland hier voor een korte periode is en binnenkort weer terug vliegt. Of denk ook eens aan iemand die ernstig ziek is. Ik heb geen vaste studio maar werk met verschillende film/fotostudio’s die gehuurd kunnen worden. De kosten variëren van €50 - €250. Deze prijs hangt af van de grootte en faciliteiten van de fotostudio. Vraag daarom aan de fotograaf welke studio het beste bij jullie past.

Kleine fotostudio

- Max. aantal mensen: 2-3 volwassenen en 2-3 kinderen

- Locatie: Zoetermeer, Koraalrood 153

Grote fotostudio

- Max. aantal mensen: 20-35 volwassenen en kinderen

- Locatie: Pijnacker, Vlielandseweg 20

Binnenlocaties

We kunnen een binnen locatie zoeken waar we geen last hebben van de regen. De fotoshoot op het strand of in het park is niet mogelijk door het slechte weer en de datum staat eigenlijk vast maar ook de fotostudio lijkt je minder leuk? Dan zouden we ook naar een alternatieve locatie kunnen kijken. Denk eens aan een oude fabriek zoals Lijm & Cultuur in Delft. Deze locatie kun je voor een fotoshoot huren waardoor je toch een fotoshoot kan doen met een gave omgeving en je hebt geen last van het slecht weer.

De Binnentuin - Bleiswijk

Een van de alternatieve locaties voor het park is De Binnentuin in Bleiswijk. Deze kas is leuk op gezet met mooie bomen en planten. Het dak van de kas is voorzien van gaasdoeken waardoor je zacht licht in de kas krijgt.

Er zijn 2 delen waar je met een grote groep foto’s kan maken en er zijn bruggetjes en andere kleine plekjes waar je met minder mensen (bijvoorbeeld een gezin, of de kinderen) foto’s kan maken. Hier zie je een aantal foto’s van de Binnentuin in Bleiswijk.

Je kunt zelf een afspraak maken en afrekenen. De kosten voor deze locatie zijn € 100,-.

In dit artikel vind je meer info over De Binnentuin

fotoshoot locatie De Binnentuin in Bleiswijk

Lijm & Cultuur - Delft

Ben je met een grote groep en vind je een industriële omgeving gaaf, dan is Lijm & Cultuur een mooie optie. Deze oude fabriek aan de Rotterdamseweg in Delft is zeer geschikt voor fotoshoots. Je hebt de vissenkom, de grote hal en de kleine hallen. In de grote hal heb je veel ramen met gordijnen waardoor je met licht kan spelen. Verder is deze zaal meestal leeg en kan je er zelf iets moois van maken met daglicht of flitslicht. In de vissenkom heb je oude elementen van de fabriek die erg leuk zijn op de foto. Zelfs als het regent en het bewolkt is heb je voldoende licht om er foto’s te maken. In het andere gebouw heb je 2 kleinere hallen met meer elementen van de fabriek. Ook een gebroken muur, of oude kettingen zijn erg mooi op de foto’s.

Je kunt Lijm & Cultuur zelf bellen om te kijken of ze vrij zijn op de datum van de fotoshoot. De kosten voor de shoot zijn € 75,- die je met de locatie kunt afrekenen.

Op de website van Lijm & Cultuur Delft vind je meer infotmatie

familie fotografie in Lijm en Cultuur Delft

Van Nelle Fabriek

Nu we toch in de industriële omgevingen zitten, is misschien deze locatie ook een goed alternatief. De Van Nelle Fabriek in Rotterdam is een nog grotere fabriek dan Lijm & Cultuur. Je kunt daar kiezen uit meerdere zalen die nog vrij zijn. Op de 9e verdieping heb je veel raampartijen wat mooi licht geeft en uitzicht over heel Rotterdam. Ook deze locatie kun je zelf benaderen voor het plannen van de afspraak. De kosten voor een fotoshoot in de van Nelle Fabriek zijn € 190,-

familie fotoshoot in de Van Nelle Fabriek Rotterdam

Datum verplaatsen

We kunnen de datum verplaatsen. Dit is soms erg lastig, vanwege de agenda's van de rest van de familie, maar wanneer je echt een fotoshoot met mooi weer in gedachte hebt dan is het misschien beter om de datum te verplaatsen zodat je misschien de volgende keer wel mooi weer hebt.

Zoals je ziet is er voor elk probleem wel een oplossing te bedenken.

Lijkt je een familieshoot ook leuk om te doen, kijk dan gerust op de prijzen pagina of neem eens contact met me op en wie weet zie ik jullie voor de camera verschijnen.

Stefan Segers
Sinds 2008 werkzaam als fotograaf met als specialiteit portretten, families, kinderen en bruiloften.
https://www.stefansegers.nl
Vorige
Vorige

Hoe werkt een familieshoot en wat krijg ik allemaal

Volgende
Volgende

Cakesmash voor kinderen van 1 jaar