Familieshoot buiten? Wat te doen bij slecht weer

Je hebt een famlie fotoshoot geboekt en nu ziet het weer en niet goed uit. Dit is natuurlijk niet heel leuk want je hebt samen met je familie liever geen fotoshoot als het regent of ander slecht weer is. Wat moet je nu doen?

Bij een familieshoot heb je vaak met een groep mensen te maken waarvan ieder zijn eigen agenda heeft. De kinderen moeten naar sporten of een broer of zus heeft nachdienst gehad. Het regelen van een datum kan echt lastig zijn. Met moeite heb je de datum kunnen vinden waarom de fotoshoot plaats zal vinden en dan ziet het er ook nog eens slecht uit.

Het Weer

In Nederland is het erg lastig voorspellen wat er met het weer gebeurd. Gek genoeg is het vaker droog dan nat terwijl je juist andersom zou denken. Maar wanneer het droog is kan je in principe al een fotoshoot doen. De zon is geen verplichting en zolang het licht is kunnen er foto's gemaakt worden.

Bij elke familieshoot die buiten plaats vindt kijk ik wat voor weersvoorspellingen er zijn. Meestal een paar dagen van te voren krijg je beter zicht op wat je te wachten staat. Het gebeurd regelmatig dat klanten een week voor de fotoshoot al bellen of mailen omdat het er heel slecht uit ziet. Maar het weerbericht verandert met de dag en daarom is het slim om juist 1 of 2 dagen voor de shoot goed te kijken wat de voorspellingen zijn.

familieshoot-fotoshoot-familiefoto-80.jpg

Slecht weer

daar wordt niemand vrolijk van

Contact onderhouden

Als nu blijkt dat het toch slecht weer wordt dat is het slim om contact te houden met de fotograaf en met de rest van de familie. Er zijn een aantal oplossingen die we kunnen doen als het geen optie meer is om buiten de fotoshoot te doen.

Naar de fotostudio

We kunnen de fotoshoot verhuizen naar de fotostudio. Soms staat een datum echt vast en is een andere datum gewoon geen optie. Dit zou kunnen doordat er bijvoorbeeld een familielid uit het buitenland hier voor een korte periode is en binnenkort weer terug vliegt. Of denk ook eens aan iemand die ernstig ziek is.In de studio is plek voor groepen tot zo'n 12 man. 

De fotostudio aan de Moerbeigaarde 58 in Zoetermeer

De fotostudio aan de Moerbeigaarde 58 in Zoetermeer

Datum verplaatsen

We kunnen de datum verplaatsen. Dit is soms erg lastig, vanwege de agenda's van de rest van de familie, maar wanneer je echt een fotoshoot met mooi weer in gedachte hebt dan is het misschien beter om de datum te verplaatsen zodat je misschien de volgende keer wel mooi weer hebt.

Alternatieve locatie

We kunnen een binnen locatie zoeken waar we geen last hebben van de regen. De fotoshoot op het strand of in het park is niet mogelijk door het slechte weer en de datum staat eigenlijk vast maar ook de fotostudio lijkt je minder leuk? Dan zouden we ook naar een alternatieve locatie kunnen kijken. Denk eens aan een oude fabriek zoals Lijm & Cultuur in Delft. Deze locatie kun je voor een fotoshoot huren waardoor je toch een fotoshoot kan doen met een gave omgeving en je hebt geen last van het slecht weer.

Zoals je ziet is er voor elk probleem wel een oplossing te bedenken.

Lijkt je een familieshoot ook leuk om te doen, kijk dan gerust op de prijzen pagina of neem eens contact met me op en wie weet zie ik jullie voor de camera verschijnen.