Cakesmash voor kinderen van 1 jaar

Wat doe je als je kind 1 jaar wordt? Juist je organiseert een fotoshoot met "Cakesmash". Deze rage die over gewaaid is uit de USA is nu ook hier populair aan het worden. Eigenlijk is het niets anders dan dat je een fotoshoot doet met de kleine die 1 jaar wordt. De cakesmash fotoshoot kan zowel thuis als in de studio worden gehouden.

Tijdens deze fotoshoot beginnen we eerst met het klaar maken van de set waar alles gaat gebeuren. Tussendoor maken we ook foto's voor de smash gaat gebeuren met papa en mama, broer of zus en als het eenmaal zo ver is dan zetten we ons model (de jarige) neer samen met een speciale taart waarop gesmasht mag worden.

De ene gaat meteen los en de ander kijkt eerst de kat uit de boom, maar leuk vinden ze het allemaal. Tijdens deze hilarische fotoshoot maken we foto's van de kleine die de taart proeft en als het mee zit ook kapot maakt. Details maar ook overzicht en wat we proberen vast te leggen zodat je een goede set foto's met een hoop diversiteit hebt.

Hieronder een aantal leuke foto's van eerder gemaakte cakesmash fotoshoots.

Wordt jou kleine binnenkort ook 1 jaar en lijkt je deze fotoshoot ook gaaf om te doen? Stuur dan even een e-mail via het contact formulier

Bekijk de prijzen en mogelijkheden op de prijzenpagina.

 

Foto samenvoegen: fantastische groepsfoto's

Foto samenvoegen: fantastische groepsfoto's

Tijdens het fotograferen van groepen mensen kan het gebeuren dat niet iedereen op de juiste manier gefotografeerd is. Het kan zijn dat iemand net knippert of niet de juiste kant op kijkt. Erg jammer want de rest staat er wel goed op. Met Photoshop is dit op te lossen  door 2 of meerdere foto's te combineren. Ik haal bijvoorbeeld een gezicht uit een foto en plaats deze dan op een andere foto.

Waarom foto's bewerken belangrijk is

Waarom foto's bewerken belangrijk is

De camera's zijn tegenwoordig van zeer hoge kwaliteit en de foto's die rechtstreeks uit de camera komen zijn al heel erg mooi. Toch kan het nog een stuk mooier en dat heeft te maken met het feit dat een camera probeert zo neutraal mogelijke beelden te maken. In de bewerking wil je meestal van het neutrale af en iets meer belichting of contrast aan het beeld geven.

review: foto op hout afdruk

review: foto op hout afdruk

Als fotograaf probeer je altijd bij te blijven met de apparatuur zodat je de klanten altijd het beste kunt bieden. Niet alleen apparatuur is belangrijk maar ook het medium waarop het eindresultaat terecht komt. Er zijn vele mogelijkheden zoals canvas, forex, dibond, glas maar ook hout. Hout is nog een vrij nieuw medium waarop wordt geprint en ik heb daarom eens een test afdruk laten maken bij www.fotogeprint.nl om te zien wat de kwaliteit is.

Kledingtips voor een fotoshoot met de familie

Kledingtips voor een fotoshoot met de familie

Wanneer jullie besluiten om een familiefoto te laten maken bij de fotograaf, is het leukste aspect hiervan dat de pret al vóór de shoot begint. Jullie kunnen namelijk nadenken over verschillende poses voor op de foto’s, maar nog belangrijker: Welke kleding jullie aandoen! Dit kan soms voor de nodige dilemma’s zorgen, want misschien wil tante Marina een rood truitje aan, terwijl nichtje Lilian juist haar knalroze boa tevoorschijn haalt. Daarom zet familieshoot.nl een aantal kledingtips voor een fotoshoot met de familie voor jullie op een rijtje, die kunnen helpen bij het maken van kledingkeuzes voor de familie fotoshoot.

Tien tips voor familiefoto's maken

Tien tips voor familiefoto's maken

Soms vergeten we hoe belangrijk het is om foto’s van de gehele familie te blijven maken. De groei van onze kinderen leggen we zo vaak mogelijk vast met de fotocamera, maar hoe zit het met onszelf en de kinderen? Meestal maken we alleen sporadisch familiefoto’s tijdens speciale gelegenheden en dat is zonde! Het is namelijk hartstikke leuk om te zien hoe het gehele zin over de jaren heen verandert. Steek daarom wat vaker tijd in het maken van een familiefoto, want het resultaat is niet alleen voor nu maar ook voor later erg leuk! Het beste resultaat voor deze familiefoto krijgt u tijdens een familie fotoshoot bij een professionele fotograaf. Hij weet namelijk precies hoe je via belichting en positie het mooiste resultaat kunt behalen. Laat dit je echter niet weerhouden om ook zelf aan de slag te gaan. Hieronder staan tien tips voor familiefoto's maken.

Een idee voor een fotofeestje

Een idee voor een fotofeestje

Vind je het soms ook een hele puzzel om een geweldig verjaardagsfeestje voor jouw kind te organiseren? De dierentuin of een pyjamafeestje thuis zijn natuurlijk leuke opties, maar je kunt ook een keer voor iets heel anders kiezen. Een feestje met een tastbare en blijvende herinnering. Kortom: een fotofeestje voor kinderen! Bij familieshoot.nl is namelijk niet alleen kinderfotografie mogelijk, maar worden er zelfs hele fotoshoots georganiseerd voor groepen tussen de 10 en 15 personen. Terwijl jij rustig op een stoel toekijkt, staan de kinderen gek te doen voor de camera of genieten zij van snoep en limonade. Een perfecte dag voor zowel kind als ouder!

Achter de schermen bij een familieshoot

Het is al weer een tijd geleden dat ik wat op mijn weblog geplaatst heb, maar dat komt omdat ik de weblog opgesplitst heb. Er is nu geruime tijd een weblog op www.trouwshoot.nl waar ik al mijn bruiloften en tips en tricks op vermeld. De nieuwe website van familieshoot.nl zal binnenkort ook online gaan met daarbij ook een weblog dus het zal hier iets minder druk worden dan jullie van mij gewend waren.

Ik wil toch nog even de weblog aanvullen met een leuk filmpje wat ik gister gemaakt heb. Dit is een film van een familieshoot op locatie.Ik had de mazzel dat ik Jordie bij me had om te filmen waardoor we deze film hebben kunnen maken.

In de film zie je hoe ik te werk ga tijdens een familieshoot op locatie. De groepsfoto's, gezinsfoto's en portretten komen aan de orde.

Fotofeestje in de studio met green screen

Fotofeestje in de studio met green screen

Vandaag was het zo ver. Na veel voorbereidingen was het eerste foto feestje in de studio. Voor de kinderen heb ik 2 verschillende sets gebouwd waar we 2 uur lol hebben gemaakt. Als eerste hebben we de green screen gebruikt met daglicht lampen. Ik heb 2 octaboxen (met 9x28w daglichtlampen) op de achtergrond gericht. Dit was om de green screen mooi egaal uit te lichten. Om de kinderen uit te lichten heb ik een 86 inch zilveren paraplu van Westcott gebruikt op 4 x 45w daglicht lampen. Dit was het hoofdlicht en was links van de camera geplaatst. Om de kinderen wat diepte te geven heb ik een 109cm zilveren paraplu met 4x 45w daglicht lampen rechts achter geplaatst gericht op de modellen. De modellen zijn in totaal iets minder verlicht dan de achtergrond. De foto's zijn in Lightroom gezet en netjes verwerkt en geëxporteerd naar JPG. Vervolgens zijn deze foto's geïmporteerd in PhotoKey 5 waar binnen de green screen mooi vervangen kan worden door achtergronden.

Kinderfoto's Jong en Hip

familieshoot-jong-hip-kinderfotografie-1, stoere broer en zus - familieshoot.nl, kinderfotografie, kinderfotograaf, familiefotograaf

Afgelopen zaterdag was een succesvolle dag. In de winkel Jong en Hip in Zoetermeer heb ik een kleine kinderfotografie studio opgesteld en iedereen die kleding aan het passen was kon ermee op de foto. Bij Jong en Hip verkopen ze kleding voor kinderen tot 12 jaar.De opstelling was heel simpel: 580EXII flitsen met een 60" westcott umbrella reflective en een grijze rol papier. Mijn camera stond op 1/160sec en F8 en ik gebruikte de 50mm lens op mijn 1dM IV waardoor ik op 65mm fotografeerde. De beelden zijn in Lightroom geknipt omdat de rol niet altijd volledig in beeld was. Dit kwam omdat ik niet verder naar achter kon staan in de winkel en niet verder kon inzoomen met een andere lens. Daarnaast heb ik de foto's wat opgelicht en de schaduwpartijen iets ingevuld.

familieshoot-jong-hip-kinderfotografie-2, stoere broer en zus - familieshoot.nl, kinderfotografie, kinderfotograaf, familiefotograaf
familieshoot-jong-hip-kinderfotografie-3, stoere broer en zus - familieshoot.nl, kinderfotografie, kinderfotograaf, familiefotograaf

Fotograferen van familieshoots

Fotograferen van familieshoots

Net als bruiloften van trouwshoot.nl doe ik veel familieshoots. Kinderen, gezinnen, zwangerschap en ook complete families. Het fotograferen van families kan of heel makkelijk zijn of heel moeilijk. Kinderen zijn het minst voorspelbaar en kan soms wat meer tijd kosten om tot de juiste foto te komen. Vaak hoe meer kinderen hoe moeilijker.

Familieshoot stoere broers

Familieshoot stoere broers

wee broers wilde hun ouders graag verrassen met een stoere foto op canvas. De foto moet zwart-wit en stoer zijn! Dat leek mij een leuke uitdaging om voor elkaar te krijgen. In de stoere foto wilde ze het liefst in een lijnenspel van bijvoorbeeld treinrails. In Nootdorp heb je een klein station waar je een stuk over de rails kan lopen. Daar hebben we gewacht op mooi licht en daar foto's gemaakt. Ik had gevraagd of ze een overhemd wilde aan trekken met veel contrast. Dit omdat het mooi naar voren komt op de zwart-wit foto.

zwangerschapsfoto's Peter en Janine

zwangerschapsfotografie familieshoot peter janine 2
zwangerschapsfotografie familieshoot peter janine 1

Mijn oude vriend Peter en zijn vriendin Janine zijn vandaag in de studio voor een zwangerschapshoot. Peter houd niet zo van de camera dus met veel moeite is hij mee gekomen.We hebben een witte en zwarte achtergrond gebruikt voor deze shoot. Ondanks dat Peter niet van de camera houdt heeft hij echt leuke foto's gemaakt.

Bij de zwarte achtergrond hebben we met 1 lamp gewerkt en alleen de uitstekende delen goed belicht zoals de buik. Dat geeft een erg leuk resultaat.

zwangerschapsfotografie familieshoot peter janine 3

Newborn fotoshoot baby Ailia 9 weken

Newborn fotoshoot baby Ailia 9 weken

Baby Ailia is net 9 weken oud kwam vandaag binnen. Heel lief en klein samen met haar ouders. De vraag was of ik mooie foto's van haar wilde maken en dat leek mij een goed plan! Het fotograferen van newborn baby's is iets waar je niet al te veel tijd in moet steken omdat een baby veel sneller moe is. Goede voorbereidingen zijn het halve werk hierbij. Hier twee foto's uit een hele gave serie.

Familieshoot in een daglicht studio

familieshoot-daglicht-studio1

Vandaag een leuke familieshoot geplanned in de studio. Het het stralend weer en daar willen we gebruik van maken. We gaan vandaag een familieshoot doen met daglicht! Het voordeel van een mooie witte studio met veel ramen is dat je gebruik kunt maken van daglight. Wanneer de zon te fel is kan je de witte gordijnen dicht doen waardoor het licht weer diffuus wordt. Doordat we nu geen gebruik maken van flitslicht houd dat in dat de modellen iets meer op hun gemak zijn. Ik kan ook sneller schieten waardoor ik spontane momenten kan vastleggen.

familieshoot-daglicht-studio2
familieshoot-daglicht-studio3

Hier en daar een grapje en direct vastleggen.

familieshoot-daglicht-studio4

Hier Brian met z'n zussen. Hij werd verlegen wat een leuk en spontaan moment gaf. Guinnevere hier met haar zoontje.

Daphne 11 weken

Pascal en Karin zijn bevallen van dochter Daphne en wilde daar een mooie canvas laten maken met hun dochter. Daphne was de eerste baby die ik in mijn nieuwe studio zou fotograferen, dus leuk om te doen! Om te beginnen zijn we met daglicht gaan werken. De witte studio met grote ramen en zon zorgen voor mooi licht in de studio. Veel spelen met de kleine en achter elkaar baby foto's maken zorgt voor een leuke serie foto's. In de witte studio heb ik ook een witte bank waar ik goed gebruik van kan maken. Om beetje meer power te geven aan het licht heb ik een extra licht erbij geplaatst om deze foto te maken

Pascal-Karin-Daphne-3419
Pascal-Karin-Daphne-3434